Bedrijventrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelig auto rijden

Lees hier enkele tips om het rijden goedkoop te houden. Een auto kost genoeg, onderhoud, brandstof, belasting en auto verzekering is bij elkaar een flinke maandlast. Dan schrijft een auto ook nog af, je moet ondertussen sparen zodat je de auto om de zoveel jaar in kan ruilen. Als autorijden een percentage voordeliger kan, dan is dat mooi meegenomen.

Verschillende tarieven voor hetzelfde product

De autoverzekering is een punt van aandacht. Als je online de premie gaat vergelijken dan zal je opvallen dat de prijzen gigantisch verschillen. Verzekeringsmaatschappijen rekenen verschillende tarieven voor hetzelfde product, daar de voordeligste uitkiezen is interessant. Best kans dat in jouw situatie FBTO de voordeligste is. In ieder geval tref je op de site een duidelijke overzicht aan omtrent de voor- en nadelen van FBTO. Belangrijk is om de aanvullende verzekeringen mee te vergelijken. Of anders, is de goedkope polis net zo compleet dan de huidige? Bijvoorbeeld, je hebt nu een verzekering met rechtsbijstand om schade te verhalen, heeft die goedkopere polis ook rechtsbijstand? Ondanks dat vergelijkingssites overzichtelijke en duidelijk zijn is het belangrijk om goed op te letten. Wat ook van belang is, is dat je blijft vergelijken. Hierin is een voorbeeld; iemand had als beginnende bestuurder problemen met acceptatie, maar hij vond een maatschappij. Vele jaren later, hij was allang geen beginnende bestuurder meer, zat hij nog bij die dure maatschappij. Hij was vergeten te vergelijken, en daardoor gaf hij onnodig veel geld uit aan autorijden.

Naast geld spaar je ook het milieu als je zuinig omgaat met brandstof

Ondanks dat er al veel over gepubliceerd is, komt het voor dat er auto’s rondrijden met een te lage bandenspanning. Dit is nadelig op alle fronten, zo ook op het brandstofverbruik. De rolweerstand van de auto is hoger, de motor moet harder werken, en dat scheelt in de tank. Een ander iets, verstoor nooit de stroomlijn. Toch komt het voor dat er een automobilist rondrijdt met een imperiaal op het dak waar niets op ligt. Als je op je dak geen surfplank hoeft te vervoeren, haal dan het imperiaal eraf. Het scheelt ook weer in het brandstofverbruik. Pas ook je rijstijl aan. Laat een auto op de motor remmen. Als je af moet remmen doe dat door het gas los te laten, pas als het fout dreigt te gaan trap je de rem in, en alleen met schakelen de koppeling. Dit alles laat een auto fors zuiniger rijden, en de besparing kan oplopen tot 5 á 10% van het brandstofgebruik. Naast dat het enorm in de portemonnee scheelt, spaar je het milieu omdat je minder uitstoot. Daarnaast is de slijtage minder, en dat voordeeltje is ook mooi meegenomen.