Bedrijventrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

Op deze manier zorg je ervoor dat je automaatbak langer mee gaat

Bij de automaatbak is het belangrijk dat er met een speciale olie gespoeld wordt, dit verlengt namelijk de levensduur van de automaatbak. Het is belangrijk om dit bij specialisten te doen omdat bij veel garages niet het benodigde gereedschap aanwezig is, dit komt door de hoge prijs van het gereedschap. 

Waarom moet ik de automaatbak spoelen?

Om de automaatbak gezond te houden moet je de automaatbak spoelen, wanneer er namelijk vervuilde olie in de automaatbak zit kunnen de oliekanalen verstopt raken en kunnen er nog meer dingen kapot gaan. Dit wil je natuurlijk niet. Ondanks dat de fabrikanten van automaten zeggen dat je de automaatbak om de 80.000 kilometer moet spoelen wordt toch vaak aangeraden dit om de 60.000 kilometer te doen, je houdt de automaatbak op deze manier namelijk het meest schoon.

Is het te merken als de automaatbak is vervuild?

Het is zeker te merken als de automaatbak is vervuild, de auto kan dan namelijk gaan stotteren. Het is daarom belangrijk dat je de auto direct laat controleren als hij stottert, in de meeste gevallen ben je er nog op tijd bij en is het een kwestie van de automaatbak spoelen. Je komt hierdoor niet in de hoge kosten die je wel zou hebben als de automaatbak stuk is. 

Zoek de juiste garage

Het is heel belangrijk om de automaatbak bij een goede garage te laten spoelen, hierdoor ben je er namelijk zeker van dat de automaatbak goed is. Zoek daarom goed naar de beste garage, kijk bijvoorbeeld naar de reviews en naar de tijd dat ze al bezig zijn. Wanneer een garage al veel ervaring heeft met het spoelen van de automaatbak kun je er vanuit gaan dat de kwaliteit goed is, wanneer je er niet zeker over bent kun je ook bij de garage langsgaan en vragen naar de werkwijze.