Bedrijventrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe werkt import en export van een auto?

Hoe import en export van een auto werkt is afhankelijk van het land waar u importeert of exporteert en van waaruit u dat doet. Is de auto nieuw of tweedehands? Komt de auto uit de EU of wilt u het naar een land in de EU verschepen of juist erbuiten? Als u antwoord heeft op deze vragen, dan pas kunt u uitzoeken wat alle regels zijn rondom de import en export van een auto. Er komen namelijk veel documenten bij de import en export kijken. Heeft u een wat kleiner bedrijf met minder mankracht? Dan is het handig om de hulp van een specialist in te schakelen.

Zelf importeren of exporteren of dit laten doen?

Dit is dus afhankelijk van uw eigen kennis. Heeft u wat minder kennis van de import en export van een auto of heeft u gewoon te weinig mensen in dienst om een grote hoeveelheid te importeren of exporteren? Aarzel dan niet een specialist in te schakelen. Quadriga is bijvoorbeeld een specialist die al lange tijd grote partijen auto’s importeert en exporteert. Laat u het doen, dan heeft u er alleen maar meer gemak van en kunt u zich focussen op de verkoop van auto’s, of deze nu nieuw of tweedehands zijn.

Ook voor bijzondere auto’s

U kunt niet alleen bij dit bedrijf terecht als u op zoek bent naar de standaard auto’s. U kunt ook zeldzame modellen importeren of exporteren. Ze hebben zelfs een complete ‘exclusive cars website’. Als u een specialist inschakelt voor de import en export van auto’s, dan is het voor u vooral fijn dat het vlot wordt afgehandeld en dat u duidelijkheid heeft. Quadriga communiceert op heldere wijze en houdt u op de hoogte. U heeft er dus zelf niet veel omkijken naar. U heeft zelfs de mogelijkheid om een partnerschap aan te gaan met dit bedrijf.