Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Zou je een zakelijke tankpas aan moeten vragen?

Als zzp’er kunnen de kosten die je maakt flink oplopen. Gelukkig kun je veel van deze kosten declareren bij de Belastingdienst. Daarvoor heb je echter vaak wel alle bonnetjes van al je uitgaven nodig. Het is bijna niet te doen om je bonnetjes zo goed op te bergen en te bewaren dat je ze allemaal kunt declareren. Als het om tanken gaat, kan dit extra zuur zijn. Tanken is namelijk alles behalve goedkoop op dit moment en dus wil je deze kosten zeker kunnen declareren. Om ervoor te zorgen dat je nooit meer de bonnetjes kwijt raakt bij het zakelijk tanken, kun je een tankpas aanvragen. Dit zal ervoor zorgen dat je nooit meer op zoek hoeft naar al je bonnetjes voor het tanken.

Wat zijn de voordelen van een tankpas?

Er zijn veel verschillende voordelen van een zakelijke tankpas. Een van de prettigste voordelen voor zzp’ers is dat je je geen moment meer zorgen hoeft te maken over de bonnetjes. Je hebt deze bonnetjes immers nodig als je kosten wilt declareren bij de Belastingdienst, maar bonnetjes raken ook snel kwijt. Met een zakelijke tankpas behoort dit tot de verleden tijd. Sterker nog, je krijgt een overzichtelijke factuur opgestuurd waarop alle uitgaven duidelijk aangegeven zijn. Hierdoor worden de declaraties een fluitje van een cent.

Nooit meer dan de pompprijs betalen

Een ander voordeel van een tankpas is dat je niet teveel geld hoeft te betalen. Je hoeft niet bang te zijn dat je opeens toch ietsje meer betaalt dan de pompprijs als je een zakelijke tankpas hebt. Een tankpas aanvragen kan dus helpen bij meer dan alleen de bonnetjes. Het kan er ook echt voor zorgen dat je minder geld hoeft uit te geven. Daarnaast zijn tankpassen vaak ook voor veel andere dingen inzetbaar.

Parkeren, openbaar vervoer en wasstraten

Al deze dingen worden vaak ook vergoed als je een tankpas zou aanvragen. Met een tankpas kun je veel meer dan alleen goedkoop en makkelijk tanken. Zo kun je hiermee ook gebruik maken van het openbaar vervoer of makkelijker parkeren. Ook voor al deze zaken hoef je je dan geen zorgen te maken over de bonnetjes. Hiervan krijg je immers een overzichtelijke factuur gestuurd. Een tankpas aanvragen kan dus voor iedereen een goed idee zijn.

Wanneer is een tankpas aanvragen dus een goed idee?

Het hangt er maar net vanaf hoeveel gebruik jij ervan denkt te gaan maken. Ben je redelijk veel onderweg voor je werk? Dan kan het geen kwaad om eens te kijken naar de voordelen van een zakelijke tankpas. Weet je van jezelf dat je vrij snel dingen kwijt raakt en heb je gemerkt dat je wel eens bonnetjes mist als je je declaraties aan het doen bent? Dan kan een zakelijke tankpas ervoor zorgen dat je minder bonnetjes nodig hebt en je dus ook minder bonnetjes kunt kwijt raken. Een zakelijke tankpas kan dus voor vrijwel iedereen van pas komen en het is dus ook volledig aan jou of je hierin wilt investeren.