Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

De voordelen van het gebruik van executive search voor vacatures

Als je ooit het sollicitatieproces hebt doorlopen, weet je dat het een lange, moeilijke en frustrerende ervaring kan zijn. Je cv op vacaturesites plaatsen en wachten tot werkgevers naar je toe komen. Het doorlopen van het proces van solliciteren naar baan na baan, alleen om keer op keer afgewezen te worden, is genoeg om zelfs de meest zelfverzekerde persoon zich verslagen te laten voelen.

Gelukkig is er een betere manier. Executive search bureaus zijn gespecialiseerd in het verbinden van getalenteerde professionals met bedrijven die goed passen bij hun vaardigheden en ervaring. Door samen te werken met een executive search bureau kun je voorkomen dat je moet solliciteren naar banen waarvoor je niet geschikt bent en je kansen vergroten om een baan te krijgen die echt bij je past.

 

Hoe werkt executive search?

Search executive bureaus werken met bedrijven die op zoek zijn naar functies op hoog niveau binnen hun organisatie. Deze bureaus leren de cultuur, de waarden en de bedrijfsdoelstellingen van de klant kennen, zodat ze kandidaten kunnen identificeren die goed bij de organisatie passen. Ook leren de kandidaten met wie ze werken persoonlijk kennen. Ze nemen de tijd om te leren over de sterke en zwakke punten van elke kandidaat en over zijn of haar carrière-aspiraties, zodat ze hen kunnen koppelen aan bedrijven waar ze goed zullen gedijen.

 

Het voordeel van werken met een executive search bureau

Het voordeel van het werken met een executive search bureau is dat zij als buffer fungeren tussen jou en het bedrijf van de opdrachtgever. Als je eenmaal bent geïdentificeerd als een potentiële kandidaat voor een functie, zal het executive search bureau contact met je opnemen om je interesse in de gelegenheid te peilen en je meer informatie over het bedrijf te geven. Als je besluit dat de mogelijkheid goed past bij jouw vaardigheden en ervaring, dan regelt het bureau een gesprek tussen jou en het bedrijf. En als beide partijen tevreden zijn met de match, kan een aanbod worden gedaan.

 

Bron: https://devroedtenthierry.nl/