Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Waarom is productfotografie belangrijk?

Er zijn erg veel verschillende dingen bedacht en daar horen foto’s ook bij. Veel dingen worden tegenwoordig gepresenteerd met foto’s, zoals vakanties, foto’s met vrienden, producten, bedrijf verkopen en nog veel meer. De social media apps Snapchat en Instagram zijn speciaal gemaakt om foto’s te kunnen delen. Hierop plaatsen mensen wat ze bijvoorbeeld dagelijks doen of waar ze zijn. Bedrijven zijn vaak meer geïnteresseerd in de productfoto’s want hierdoor kunnen ze duidelijk en goed hun producten presenteren. Er zijn erg veel webshops en dan is het makkelijk om hun producten te presenteren doormiddel van foto’s. Hierdoor kunnen de klanten makkelijk zien hoe het product eruitziet, want dit is makkelijker dan wanneer een product wordt uitgelegd in woorden

Producten fotograferen voor een webshop

Veel bedrijven hebben een website en dan is het mooi om de diensten en producten te laten zien want hierdoor ziet het bedrijf er ook betrouwbaarder uit waardoor mensen eerder overgaan tot actie. Als de diensten of producten niet mooi worden gepresenteerd, denken mensen eerder dat het nep of niet betrouwbaar is. Daarom kan je bij een studio mooie foto’s maken met professionele apparatuur. Als er een nieuw product op de markt wordt gebracht wordt er vaak eerst een video of foto vrijgelaten voordat ze een presentatie hebben gegeven. Zonder foto’s en video’s zou het erg lastig zijn om erachter te komen hoe er iets uit ziet. Als er geen camera’s waren, hadden we nu ook geen televisie en social media omdat hierop ook erg veel filmpjes en foto’s worden afgespeeld. Het is mogelijk om bij SimpleShoot een studio te huren waarbij je met hun camera de producten kan fotograferen of je kan je eigen camera meenemen. Als je van plan bent om bijvoorbeeld jassen en truien op de foto te zetten, kan je perfect gebruik maken van de styleshoots vertical studio, waarbij je alle bovenkleding op een torso kan plaatsen en het heeft een witte achtergrond zodat de details duidelijk te zien zijn.

Leuk en origineel foto’s verwerken in het interieur

In de meeste huizen zijn wel foto’s te vinden van families of van bijvoorbeeld een mooie reis die ze hebben gemaakt. Je kan het in een fotolijstje doen en op een kast zetten, maar dat is minder leuk en origineel. Het is hierbij belangrijk dat er wel naar het interieur wordt gekeken, zodat het er mooi bij aansluit. Iets wat erg stijlvol en hip is zijn oude, kleurrijke fotolijstjes die je dan op een muur hangt. Een hele muur met foto’s die door elkaar heen staan is een leuke manier om mooie herinneringen te laten zien. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een keuken of boven een bureau dat tegen een muur aan staat. Een andere manier die erg simpel maar welk leuk is, is dat je foto’s op een dunne plank zet die aan de muur vast zit. Zo heb je verschillende foto’s stijlvol op een plankje in je huis staan. Bij een overname van bedrijf zie je steeds vaker dat allereerst foto’s worden gebracht zodat het al bekender voelt.