Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Een unieke vorm van dakbedekking

Het rieten dak is een klassieker tussen de vormen van dakbedekking. In het verleden was riet een goedkope manier van dakbedekking samen met bijvoorbeeld stro. Vandaag de dag is dit wel anders want nu is een rieten dak een teken van status en valt het in een hoger marktsegment.

Rieten daken stralen dan ook echt wel klasse uit, zo is de algemene opinie vandaag de dag. Natuurlijk is het wel van belang dat een rieten dak goed wordt aangelegd en daarom is de keuze voor het juiste rietdekkersbedrijf ook zo belangrijk. Een kwalitatief goed bedrijf gebruikt namelijk ten eerste alleen de hoogste kwaliteit riet maar maakt daarnaast ook gebruik van het best gekwalificeerde personeel. Dit zie je dan ook altijd weer terug komen in levensduur van een rieten dak. Bij goed onderhoud gaat een kwalitatief goed rieten dak zeker zo’n 40 jaar mee. Na zo’n 40 jaar is het riet wel ter vervanging toe en kan er begonnen worden met de restauratie. Dit zie je ook vaak terugkomen bij molens waarbij er ook gebruik gemaakt wordt van rietbedekking.

De kosten voor een reparatie zijn echter wel vaak vrij pittig en dus vormt dit zo nu en dan een probleem. Dit geldt ook met betrekking tot de molen van Edam, die echt van top tot teen opgeknapt diende te worden. Om de molen weer helemaal in goede staat te krijgen was er zo’n 150.000 euro benodigd maar de eigenaar heeft enkel tot 130.000 kunnen bekostigen. Hiervan is al heel veel gedaan, waaronder de restauratie van de rietbedekking, maar het is niet genoeg. Om de molen toch helemaal weer in volle glorie te krijgen gaat de eigenaar van de molen nu opzoek naar externe geldschieters. Het zou mooi zijn als het de eigenaar lukt wat de molen is echt onderdeel van de gemeente Edam!

http://www.rietwerk.nl/