Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Vakantie in tiny houses – minimalisme op proef

Wilt u uw volgende vakantie niet onder het motto “Wonen in een tiny house” doorbrengen en ver weg van de drukte ontspannen? Wij hebben een aantal aanbevelingen voor u samengesteld – accommodaties waar u kunt uitproberen hoe het voelt om uw ruimte voor een beperkte tijd te beperken:

  

Tiny Houses in Nederland

Als u niet naar het buitenland wilt gaan, als u op zoek bent naar rust en goede lucht en tegelijkertijd de verschillende wellness- en fitnessaanbiedingen van een goed kuuroord waardeert, dan is de boomhut van het hotel “Kranzbach” bij Garmisch-Partenkirchen misschien de moeite waard om naar het Werdenfelser Land te gaan. Het comfortabele “Baumhaus” is een bijna barrièrevrije accommodatie, gebouwd tussen de boomtoppen, op 100 m van het hotel in het bos. Het huisje is volledig gebouwd van massief hout en heeft een woonoppervlak van 50 m² en een terras van 30 m². Vooral in de winter kan dit een zeer romantisch en comfortabel toevluchtsoord zijn – voor een pauze alleen of voor twee personen.
 
Tiny house in Limburg Ook in het uiterste zuiden van Nederland, aan de grens met Duitsland, staat de Limburgse auto “Max”, een tiny house uit de werkplaats van “Wohnwagon”: Op 15 m² kunt u comfortabel testen hoe het leven in een klein, mobiel en zelfvoorzienend huisje is. “Max” heeft noch een elektriciteit noch een rioolaansluiting nodig: de elektriciteit wordt opgewekt door middel van een fotovoltaïsche installatie op het dak en wordt onder andere gebruikt voor verwarming en warmwaterproductie; een houtkachel zorgt ook voor een aangename warmte. “Max” heeft ook een eigen waterkringloop, waar het bedrijfswater, bijvoorbeeld voor het douchen, uit wordt gehaald.

Het grijze water wordt gezuiverd door een groene rioolwaterzuiveringsinstallatie op het dak. Het droogtoilet is een ander onderdeel van tiny house kosten besparing. Doordat er geen riolering wordt aangelegd wordt er veel geld bespaard. Wat op het eerste gezicht op een wat vervallen muur lijkt, is in feite een echt juweeltje: het tiny house “Wishbone” met Engelse landhuis charme en ruimte voor maximaal twee personen. Het is ingebed in het landschap van de Malvern Hills, dat bekend staat om zijn schoonheid en geneeskrachtige bronnen. De oorsprong van Wishbone, een kleine gerestaureerde en verbouwde schuur, gaat terug tot de 16e eeuw.