Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Een vernieuwing in je woonkamer

Als je al een paar jaar dezelfde decoratie hebt in je woonkamer ben je het op een moment zat en wil je iets anders. Net zoals je soms je meubels vervangt omdat ze kapot zijn of je iets nieuws wilde, kun je dit ook met je decoratie doen. Wanneer je van hout houd heb je vast al veel houten meubels, maar heb je al een gedacht aan een boomstamtafel? Een boomstamtafel kan een gezellige sfeer in je woonkamer creëren en een huiselijke sfeer. Daarnaast zijn er ook genoeg houten accessoires voor in de woonkamer zoals een houten vaas, fotolijstjes en ga zo maar door.

 

Do it yourself

DIY voor een opberg bankje. Zo’n bankje waar elk gezin op zit te wachten: een plek waar de kinderen een boek kunnen lezen én waar het minder esthetisch verantwoorde speelgoed in verstopt kan worden. Bovendien is dit ontwerp voorzien van een los boekenrek dat op twee manieren kan worden geplaatst: met de gleuven naar voren of naar boven. Bekijk hier hoe je de opbergbank zelf maakt. Zo maak je het opbergbankje:

  1. 2. Boor in de zitting 5 cm van de kant in het midden van de klep een gat van 28 mm met een speedboor. 3. Boor tevens in de zitting aan de binnenzijde 20 cm van de zijkant met een scharnierboor 35 mm de gaten voor de keukenscharnieren. 4. Schuur alles licht op, maak het vetvrij en schilder de binnenkant van het meubel in de gewenste kleur. 5. Zorg dat alle onderdelen droog zijn. 6. Schroef de voorplaat, zijplaten en onderplaten aan elkaar. 7. Monteer de bevestigingslat van 108,4×4,5 cm aan de binnenzijde van de voorplaat 18 mm vanaf de bovenkant. 8. Bevestig de achter plaat aan de zijkanten en onderplaat. 9. Maak nu de vakkenkast. Monteer de voor- en achterkant aan de zijkanten. Monteer de bodem. Bevestig de twee tussenstaanders met een ruimte van 7,6 cm ertussen aan de zijkanten vast. 10. Plamuur de schroefgaten in bank en vakkenkast, laat drogen en schuur ze licht op. 11. Schilder de buitenkant van de meubels in de gewenste kleur en laat drogen. 12. Bevestig de keukenscharnieren aan de binnenkant van de zitting en bevestig deze aan de achter plaat. 13. Stel de klepzitting af met behulp van keukenscharnieren. 14. Koppel de vakkenkast staand of liggend vast aan de bank.
https://www.boomstamtafel.nl/