Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Tesa veiligheidscilinders

Om je woning optimaal te beveiligen, kun je ervoor kiezen om veiligheidscilinders in sloten te gebruiken. Zo zijn de deuren van je woning extra beschermd tegen het risico op inbraak. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar aan veiligheidscilinders en er zijn ook diverse merken die dergelijke sloten aanbieden.

Ook Tesa beschikt over een assortiment aan veiligheidssloten die je kunt gebruiken als inbraakpreventie voor de deuren van je woning. Een goed voorbeeld is de Tesa TX 80 dubbele cilinder. Bijgeleverd zijn gelijk 3 extra sleutels, zodat je met zekerheid je woning in kunt, ook als je een sleutel zou kwijtraken.

Specifieke Tesa dubbele cilinder

De dubbele cilindersloten van Tesa hebben keersleutels met kogels en zijn dubbelwerkend. Deze sloten bieden een extra beveiliging als boorbelemmering, waardoor het onmogelijk wordt voor inbrekers om de cilinders stuk te boren. Het wordt hierdoor onmogelijk om succesvol de woning binnen te komen. De cilinder is gepatenteerd en je ontvangt als eigenaar een certificaat van eigendom, waarmee je nieuwe sleutels kunt aanmaken, indien nodig. Anderen zullen onmogelijk een sleutel kunnen kopiëren zonder dit certificaat.

Gevarenfunctie

Het slot beschikt over een gevarenfunctie wat het mogelijk maakt dat je het cilinderslot kunt bedienen, zelfs als de sleutel reeds aan de andere kant in het slot zit. Het slot is nog steeds te openen en te sluiten. Dit kan handig zijn als iemand onverwachts medische ondersteuning nodig heeft. Bij menig slot moet je dan de gehele deur forceren. Door de gevarenfunctie blijft het slot in tact en kun je alsnog naar binnen bij nood.