Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Kloostertafel

Met een kloostertafel haal je een stuk historie in je huis. De kloostertafel oogt klassiek, heeft een natuurlijke uitstraling en gaat (vaak letterlijk) eeuwenlang mee.

Wat is een kloostertafel

De kloostertafel staat ook wel bekend als kasteeltafel. Beide namen laten zien dat de kloostertafel een rijke geschiedenis heeft. Ze zijn ooit ontstaan in kloostergemeenschappen, waar monniken een stevige tafel nodig hadden om urenlang aan te werken en vonden hun weg naar de eetzalen van kastelen. Sinds die start, aan het begin van de middeleeuwen, is de kloostertafel nooit weggeweest.

Wat de kloostertafel onderscheidt van andere tafels is de robuuste uitstraling. Stevige poten met mooie rondingen en een stevig tafelblad zijn typisch voor de kloostertafel. Een ander kenmerk is het materiaal. De echte kloostertafel is geheel gemaakt van eikenhout.

Eikenhout

Waarom eikenhout, vraag je je misschien af. Het antwoord is eenvoudig. In de middeleeuwen was eikenhout het enige hout dat sterk genoeg was en bovendien ruim voorhanden. Tegenwoordig hebben we toegang tot allerlei andere soorten hardhout. Toch blijft eikenhout toonaangevend. Het is keihard, waardoor je kloostertafel enorm lang meegaat. Maar het is ook goed te bewerken, waardoor je er alles mee kunt maken wat je maar kunt verzinnen.

Kloostertafels zijn veelzijdig

Hoewel elke kloostertafel goed te herkennen is aan de standaard elementen die we hierboven noemden, is er veel variatie mogelijk. De gepassioneerde meubelmakers van Tafels99.nl laten dat in Zevenaar elke dag opnieuw zien. Hier worden, in een eigen werkplaats, alle eikenhouten kloostertafels, met de hand gemaakt. Dankzij de ambachtelijke werkwijze kun je zo’n beetje elke kloostertafel bestellen die je kunt verzinnen.

Er worden dan ook regelmatig kloostertafels op maat gemaakt voor klanten die iets unieks in huis willen halen. Afmetingen, tafelblad, onderstel, afwerking en kleuren, je hebt het voor het uitzoeken. Kom eens langs in onze showroom, bezoek onze webshop, of maak een afspraak met een van onze adviseurs en ontdek alle mogelijkheden.