Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Scheuren in het beton? Kies voor een betonreparatie expert

Het dichtplamuren van beton is niet genoeg! De meeste mensen kiezen ervoor om schade in het beton af te dekken door gebruik te maken van plamuur of iets anders. Dit voorkomt misschien wel het uiterlijk van de scheur, maar onder de oppervlakte is er sprake van corrosie. De schade onder de oppervlakte kan een stuk erger worden als je de scheur enkel afdicht. Het verhelpen van schade kan gedaan worden door geprefabriceerde cementgebonden mortels of injecteren, lijmwapening of een kathodische bescherming. Op deze manier wordt de corrosie direct voorkomen en blijft het beton gezond.

Hoe een betonreparatie expert je kan helpen

De schade van het beton hoeft niet per se aan de buitenkant alleen te zitten. Als er al een langere tijd schade aanwezig is in het beton kan het zo zijn dat er veel onderliggende schade is. Voordat je gaat beginnen met betonreparatie is het daarom altijd verstandig om een expert te laten kijken naar de situatie. Deze expert houdt rekening met alle vormen van schade en zoekt voor de best mogelijke methode om deze schade te repareren. Schade aan het beton kan namelijk erg veel problemen veroorzaken, op lange en korte termijn.

Schade in het beton komt vaak voor in de vorm van gaten en scheuren. Deze gaten en scheuren kunnen zorgen voor een plek waar werknemers kunnen struikelen of wieltjes vast komen te zitten en dingen kunnen omvallen. Schade in het plafond of in de muren kan zorgen voor instabiliteit en kunnen zelfs ergere veiligheidsrisico’s veroorzaken. Daarom wil je altijd op tijd bij betonschade zijn om toekomstige problemen te voorkomen. Daarnaast is het ook mogelijk om voor de schade om uit te breiden. Kies voor een betonschade expert om je te helpen

Een klein scheurtje kan binnen een paar jaar vormen door een groot gat. Omdat beton een hoge pH-waarde heeft kan het scheurtje bijvoorbeeld regenwater vangen met een lage pH-waarde. Hierdoor wordt het beton gecorrodeerd en kan het gat snel groter worden. In Nederland is vorstverwering ook een grote oorzaak voor gaten in de werkvloer. Water zet uit als het bevriest. Wanneer een gat volledig gevuld is met water en bevriest wordt het gat langzaam groter gemaakt waardoor er steeds meer problemen veroorzaakt kunnen worden.

Betonnen structuren laten repareren

Bij het repareren van beton komt er altijd een betonreparatie expert kijken naar welke technieken er moeten worden toegepast om het beton op een veilige manier te repareren en om ervoor te zorgen dat deze nog jarenlang mee kan. Door een coating te gebruiken kan je het beton beschermen en gaten voorkomen. Zo behoud je de veiligheid binnen het bedrijfspand.

Op de website van Meerwaarde Totaal kan je een betonreparatie expert inschakelen die alles weet over hoe je beton kan beschermen, repareren en onderhouden. Door samen te werken met een van deze specialisten kan je samen tot de conclusie komen of een betonreparatie nodig is en welke technieken moeten worden toegepast om dit te realiseren. Dat is het voordeel van een betonreparatie expert.