Bedrijventrefpunt
Woning en Tuin

Pas op, hier schuilen wespen tijdens de winter

In principe overleven alleen de bevruchte wespen vrouwtjes het tijdens de winter. Echter is het ook mogelijk dat wespen in de winter nog in de winter schuilen. Er zijn verschillende plekken waar wespen ook in de winter nog kunnen schuilen.

Warme plekken

Normaal gezien vind je in de winter nooit een wesp. Dit komt omdat de normale wespen dit niet overleven. Echter is het op warme plekken wel mogelijk dat wespen het in de winter overleven. Zo kan het zijn dat je in de winter zomaar een aantal wespen in je huis tegen komt.

 Een wespennest die op een warme plek zit zoals in de spouw. Dit is een vervelende plek om een wespennest te hebben. De koningin kan hier namelijk goed overleven. Verder blijven de rest van de wespen hier vaak ook leven. Hierdoor kun je zelfs in de winter last hebben van wespen in je huis.

Bestrijding van wespen

Als je het idee hebt dat er een wespennest in je spouw zit, kan het verstandig zijn om de wespen te bestrijden. Dit kun je het beste doen door een bestrijdingsdienst zoals https://bestrijdingsservice.nl/ in te schakelen. Hierdoor weet je zeker dat de wespen volledig bestrijdt worden.

Wespen zijn lastige insecten om te bestrijden. Dit komt omdat de kans aanwezig is dat er het jaar erna weer een nieuwe koningin komt om in je spouw te zitten. Omdat het warm is, is de kans aanwezig dat een wesp hier gaat zitten.

Na een tijdje ontstaat er dan een nest in je spouw. Vooral in de lente en de zomer zul je hierdoor veel last hebben van de wespen. Hierdoor kan het handig zijn om ze direct te bestrijden. Het bestrijden van wespen is echter best lastig om te doen.

Je kunt proberen om het wespennest zelf aan te pakken. De kans is hierbij echter aanwezig dat je de wespen agressief maakt in plaats van dat je ze bestrijdt. Hierom kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen om je hier bij te helpen.

Door een bestrijdingsdienst in te schakelen, weet je zeker dat de wespen snel en effectief bestreden worden. Verder weet je ook bijna zeker dat de omgeving er geen schade aan zal lijden. Daar zit je namelijk ook niet op te wachten. Als je dit zelf probeert, is de kans wel aanwezig dat je schade aanricht bij de omgeving.

Om een wespennest te bestrijden wordt vaak wespenpoeder gebruikt. Dit is een poeder die voor de ingang van het wespennest gelegd wordt. Omdat wespen constant in en uit het nest gaan, wordt dit poeder door heel het nest verspreid. Door dit poeder gaan de wespen dood.

Als je probeert om dit zelf neer te leggen, is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de steken van de wespen. Wespen zullen de koningin namelijk beschermen. Ook worden wespen agressief als er een wesp dood is. Dit komt omdat ze agressief worden van de geur van het bloed van een andere wesp.

Gerelateerde artikelen

Een dakkapel plaatsen betekent keuzes maken

Vochtbestrijding methoden

De hoogstnodige make-over