Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Beton cire voor een modern huis

Trends voor in huis komen en gaan. De industriële look is er één die is gekomen en die voorlopig nog niet zal verdwijnen. Beton is een materiaal wat onlosmakelijk met deze look verbonden is. Het is een materiaal wat je vaak terugvindt in items buitenshuis maar met beton cire kan je ook heel gemakkelijk een interessante look aan je interieur geven. Het is een materiaal wat je eenvoudig over een bestaande ondergrond kan aanbrengen om een deel van jouw huis een leuke make over te geven.

Aanbrengen op diverse ondergronden

Op het moment dat je met dit materiaal gaat werken is het aan te raden om eerst een onderlaag aan te brengen. Je wil immers een goede hechting hebben voor het beton product op de oorspronkelijke onderlaag. Daarvoor is een hechtmiddel noodzakelijk. Zou je deze stap voor het gemak overslaan en gelijk aan het aanbrengen gaan dan is de kans groot dat het beton product niet houdt en dat het resultaat lelijk zal zijn.

Zaken waar je rekening mee houdt

Op het moment dat jij bepaalde plekken in je huis de beton look gaat geven is het goed om te kijken wat voor omgeving het betreft. Beton is namelijk door de poreuze samenstelling van het materiaal heel gevoelig voor vocht. Zou je het oppervlak niet beschermen dan kan er heel eenvoudig vocht intrekken wat voor zwakke plekken en kringen in het materiaal zal gaan zorgen. Het is dan ook goed om eerst na het aanbrengen van het beton te impregneren om tot een goed beschermd oppervlak te komen. Betonproducten koop je het beste bij een speciaalzaak. Bouwmarkten hebben vaak net te weinig expertise in huis om jou goed voor te lichten. Door te bestellen bij een speciaalzaak krijg je voor iedere ruimte en elk object in jouw huis het juiste materiaal toegestuurd.