Bedrijventrefpunt
Image default
Vervoer en transport

Zal het tij worden gekeerd op 1 juni ?

Het begin van het herstel van de taximarkt ?

Over ruim 1 week is dan zover, de horeca mag weer open zij het in een gelimiteerde vorm. Een totaal aantal bezoekers tot maximaal 30 met het personeel meegerekend mag dan weer worden toegelaten. De opening van de horeca luidt voor de taximarkt een voorzichtig herstel in van de vraag naar taxiritten. Of dit in de praktijk ook zo zal uitpakken moet nog worden afgewacht. Maar na 3 maanden van lockdown zullen veel mensen wel toe zijn aan een bezoekje van een terras, bioscoop of restaurant.

Generale repetitie.

De opening van de horeca gaat gepaard met de nieuwe 1,5 meter regelgeving. Deze moet ervoor zorgen dat het bezoek van de mensen in goede banen zal worden geleid. Om voor de datum van 1 juni al een beeld te krijgen van de praktische kant van de 1,5 meter samenleving heeft de gemeente breda besloten om een generale repetitie te houden. Op maandag 25 mei is met koninklijke horeca nederland afgesproken een testdag te houden waarop de opening van de horeca al haar deuren mag openen. Er is bewust gekozen voor een maandag zodat er geen tsunami aan bezoekers op het centrum zal afkomen. Ze hebben hiertoe besloten om in de praktijk te zien of de doorgevoerde maatregelen van de verschillende horeca-zaken naar behoren werken. Daarnaast word ook gekeken hoe het publiek omgaat met de nieuwe regels en of al dat publiek zijn verantwoording neemt in het respecteren van het nieuwe normaal.

Handhaving en toezicht.

Voor de testdag word nauw samengewerkt met de politie en handhaving. Zij zullen natuurlijk een belangrijke rol hebben in de toezichthouding van het verloop. Indien er zogenaamde hotspots van drukte komen zal er namelijk snel en adequaat opgetreden moeten worden. Of er direct boetes worden uitgedeeld zal nog moeten uitwijzen.  Daarnaast heeft ook het lokale amphia ziekenhuis een toezegging gedaan om haar rol op zich te nemen de eventuele stijging van het aantal besmettingen in de gaten te houden.