Bedrijventrefpunt
Image default
Vervoer en transport

Wat is het verschil tussen waterdichte en weerbestendige bij steps?

U kunt per ongeluk in de regen terechtkomen tijdens het rijden op een elektrische scooter of u hebt besloten om voor uw plezier in de regen op uw elektrische scooter te rijden. In beide gevallen kan de regen heel licht, licht, gemiddeld, zwaar of zeer zwaar zijn, en u kunt heel kort, of heel lang op uw elektrische scooter hebben gereden.

Ben je nog op zoek naar een elektrische step? Bekijk dan eens het aanbod van https://www.nr1elektrischestep.nl/. Zij bieden een breed scala aan elektrische steps, ook als je op zoek bent naar een legale estep ben je bij hen aan het juiste adres.

Als uw elektrische scooter waterafstotend is, kan deze uw scooter beschermen en als u per ongeluk in de lichte regen terechtkomt, moet u beschutting zoeken. Het algemene advies is echter “ga niet in de regen, sneeuw, plassen, modderige wegen, en natte wegen”.

Aan de andere kant, als uw elektrische scooter waterdicht is, kan het bestand zijn tegen sneeuw, gemiddelde/zware regen, en waterplassen. Het is echter nog steeds niet aan te raden om lange tijd in de regen te staan, tenzij de handleiding en garantieclausule het specifiek toestaan.

In beide gevallen, als u lang in de regen blijft rijden, kan het water de elektrische onderdelen van de elektrische scooter aantasten.

De termen “waterdicht” en “waterbestendig” zijn leken uitdrukkingen en geven niet de juiste capaciteit van uw elektrische scooter aan tegen het binnendringen van water in de elektronische componenten. De juiste indicatie is de “IP rating”. Zelfs een elektrische scooter met de beste IP-classificatie zal het niet volhouden als je hem onder water houdt.

De beste manier is om de richtlijnen van uw gebruikershandleiding en garantieclausule te begrijpen en op te volgen.

Normaal gesproken maken bestuurders van elektrische scooters (nou ja, de meesten van hen), zich zorgen over wat er gebeurt als ze per ongeluk in de regen terechtkomen of kunnen ze hun elektrische scooter in de regen uitlaten voor een kort ritje.

Kan ik met mijn elektrische scooter in de regen rijden?

Er kunnen zich twee situaties voordoen: (i) je bent gaan rijden op je elektrische scooter op een dag met mooi weer en komt per ongeluk in de regen terecht en (ii) je waagt een ritje op je elektrische scooter in de regen.

De eerste situatie heb je misschien niet helemaal in de hand en ben je gedwongen om in de regen te rijden voor een korte duur totdat je een veilige schuilplaats hebt gevonden of voor een duur totdat je thuis bent. Je moet een van de twee alternatieven doen, ongeacht of je elektrische scooter een IP-nummer heeft of niet.

De tweede situatie ligt volledig in jouw handen, en hier moet je je beslissing nemen door de IP rating van je elektrische scooter te begrijpen, het advies in je gebruikershandleiding, garantieclausule, en je persoonlijke veiligheid.

De meeste fabrikanten, zelfs met IP54 of hogere rating, adviseren u om “niet te rijden in de regen of sneeuw”.

Elektrische scooters met IP54 of hoger zouden bestand moeten zijn tegen natte wegen en lichte regen, maar het kan verstandig zijn om de regen als eerste optie te vermijden. Want als je op een elektrische scooter in de regen rijdt, is het niet alleen de IP-rating die telt, je veiligheid op een natte weg of je veiligheid voor andere voertuigen op de weg (vanwege slecht zicht bij regen) telt evenzeer mee.

Als je het materiaal op internet bestudeert, zie je dat mensen op elektrische scooters rijden in de regen, zonder zich veel zorgen te maken over de IP-classificatie. Er zijn misschien niet veel gevallen bekend van elektrische scooters die ernstig door water zijn aangetast. Het is echter altijd goed om voorzichtig te zijn om risico’s te vermijden.