Bedrijventrefpunt
Image default
Sport

Sportprijzen waarmee je op ieder evenement kunt schitteren!

Geen toernooi of evenement is compleet zonder leuke sportprijzen. Ga je voor een grote wisseltrofee of kies je voor een bokaal voor de nummers 1, 2 en 3? Misschien vind je meedoen belangrijker dan winnen en kies je voor een medaille voor iedere deelnemer. En dat is slechts een kleine greep uit het aanbod dat je tot je beschikking hebt. Je wordt alleen beperkt door je budget en je fantasie.

Binnen welk budget ben je op zoek naar sportprijzen?

Je kunt al sportprijzen kopen vanaf een paar cent per stuk. Voor dat geld heb je een kleine medaille van kunststof. Voor een paar euro koop je een kleine bokaal van kunststof. Niets bijzonders maar wel een leuke prijs. kunststof prijzen kunnen dankzij moderne productietechnieken veel goedkoper worden gemaakt. En dat zie je er meestal echt niet aan af. Omdat kunststof prijzen bijvoorbeeld in een mal worden gegoten hebben ze geen lelijke naden en dankzij moderne verftechnieken zijn ze op het eerste gezicht niet van metalen prijzen te onderscheiden.

Speciale sportprijzen zoals kampioensschalen of wisseltrofeeën zitten aan het andere uiterste wat betreft de prijs. een grote wisselbeker van zilver en metaal kan al gauw enkele honderden euro’s kosten. Omdat je deze trofeeën vaker gebruikt en ze soms jaren in omloop zijn, vallen de prijzen uiteindelijk nog mee. Dat is natuurlijk niet het geval bij een gepersonaliseerde kampioensschaal.

Wat wil je zeggen met je sportprijzen?

Een sportprijs reik je uit om verschillende redenen. In de introductie hebben we al vernoemd dat je bijvoorbeeld medailles uit kunt reiken omdat je meedoen belangrijker vindt dan winnen. Er wordt vaak voor een wisseltrofee gekozen om de onderlinge competitie aan te wakkeren. Of een kampioensschaal om de uiteindelijke winnaar te eren met een prijs en een eerbetoon zoals een huldiging. Denk van tevoren goed na over wat je wilt zeggen met je sportprijzen en in hoeverre ze het prestige van je toernooi of evenement weerspiegelen.