Bedrijventrefpunt
Image default
Particuliere dienstverlening

Wanneer is het nodig om je groepenkast uit te breiden?

Wanneer je graag een nieuwe keuken wilt, een jacuzzi aan wilt sluiten of zelfs een sauna in huis kan het soms handig zijn om je groepenkast uit te breiden. Dit zijn enkele van de vele redenen waarom je je groepenkast uit kunt breiden, maar waarom is dit eigenlijk nodig? Hieronder wordt je alles vertelt waarom je je groepenkast moet uitbreiden.

Groepenkast uitbreiden

Een groepenkast kan je dus uitbreiden als je een nieuwe keuken wilt, een jacuzzi wilt aansluiten of door andere redenen, een sauna bijvoorbeeld. Dit is nodig omdat er veel elektriciteit omgaat in deze apparaten en netwerken. Een groepenkast die elektriciteit binnen krijgt die moet dit weer verdelen over alle groepen en apparaten achter deze groepen. Een groepenkast kan echter maar een bepaalde hoeveelheid stroom leveren, als deze meer stroom moet leveren omdat er meer apparaten aangesloten zijn dan kan de groepenkast overbelast raken. Een groepenkast moet dus uitgebreid worden als er veel elektrische apparaten zijn aangesloten achter een bepaalde groep in de groepenkast. 

Een groepenkast vervangen

Soms is het beter om een groepenkast te vervangen, gelukkig hoeft dit niet vaak en kan je echt wel meerdere jaren door met een groepenkast. Soms is het beter om een groepenkast te vervangen als deze wat aan de oudere kant is of als je een nieuwe woning hebt gekocht. Ook kan het soms beter zijn als je al heel veel groepen op een groepenkast hebt zitten, de meeste groepenkasten kunnen namelijk maar een bepaalde hoeveelheid groepen aan. Je groepenkast vervangen voor een grotere groepenkast kan dan ook een goed idee zijn. 

 

Wanneer je er niet zeker van bent of je groepenkast vervangen moet worden of simpel uitgebreid kan worden dan kan je altijd een ervaren elektricien inschakelen die je met al je vragen kan helpen.