Bedrijventrefpunt
Image default
Particuliere dienstverlening

Kosten theorie examen

Als je je rijbewijs wilt halen, al is het voor de auto, scooter of motor. Dan zal je in ieder geval eerst je theorie examen af moeten leggen. Voor veel mensen is dit een doorn in het oog. Er komt namelijk het een en ander bij kijken. We zullen je daarom uitleggen waar je allemaal op moet letten als je je theorie wilt halen. 

Als je je theorie wilt leren, moet je natuurlijk wel ergens de informatie vandaan halen. Je zult dus een theorieboek moeten aanschaffen. Voor een boek betaal je ongeveer 50 euro, maar er zijn ook andere opties om je theorie te halen. Je kunt namelijk online lessen volgen, waarin zowel de theorie aan bod komt en je kunt ook je theorie examens oefenen. Dit kan bijvoorbeeld op de website van Theorie.nl, maar er zijn nog tal andere websites waar je dit kunt doen. Dit zal je uiteindelijk vaak evenveel geld kosten, maar het voordeel van de online lessen is dat je een stuk beter wordt begeleid. 

Het theorie-examen kost je 31,25 euro per keer. Elke keer als je zakt zal je dit bedrag opnieuw moeten betalen totdat je slaagt voor je examen. Als je het examen in een andere taal wilt maken kost dit nog extra geld. Daarnaast kun je ook nog extra tijd aanvragen of in de avond of in het weekend het examen afleggen. Ook hieraan zijn extra kosten verbonden.

Het annuleren van je examen zal vaak betekenen dat je het bedrag zal moeten betalen. In sommige omstandigheden, zoals het overlijden van een dierbare worden de kosten nog weleens geannuleerd, maar dit zal je dan wel aan moeten tonen. Als door je door je eigen schuld niet kunt opdagen kost dit je nog rond de 10 euro extra, omdat je een examen slot hebt verbruikt die niet meer voor iemand anders beschikbaar is.