Bedrijventrefpunt
Image default
Mode en Kleding

Beste regenkleding die je nodig hebt tijdens het motorrijden

Beste regenkleding die je nodig hebt tijdens het motorrijden

Motorrijders staan ​​bekend als de meest gedurfde rijders op de weg. Ze zijn niet bang voor het weer en zijn bestand tegen regen, sneeuw en kou. Hoe ervaren je ook bent als motorrijder, het is belangrijk dat je onder alle weersomstandigheden veilig blijft rijden. Een manier om dit te doen is om een ​​regenjas te kopen zoals een maium regenjas om jezelf te beschermen, vooral op regenachtige dagen.

Regenponcho

Het belangrijkste verschil tussen een regenponcho en een regenjas is de manier waarop ze passen. Regenjassen passen net als elk ander jas om je lichaam, maar poncho’s zijn bedoeld om overal overheen te worden gegooid om je tegen de regen te beschermen. Er zijn veel manieren waarop wandelaars kunnen profiteren van de pasvorm, wat sommigen van jullie misschien zal verbazen. Er zijn echter ook enkele nadelen. Over het algemeen is een regenponcho iets dat je moet hebben voor de regenachtige dagen.

Regenpak

Naast een regenjas heren, moet je ook een regenpak hebben. Een regenpak is een soort waterdicht pak dat je kunt dragen als je in de regen op je motor rijdt. Het is vergelijkbaar met een overall, maar het heeft meer bepantsering en de mouwen zijn langer dan shirts met korte mouwen. Je hebt dit soort pakken misschien wel eens gezien op bouwplaatsen of andere werkplekken waar mensen bescherming nodig hebben tegen regen. Het belangrijkste voordeel is dat het je droger houdt dan het dragen van gewone kleding tijdens regenachtig weer, zelfs als het water niet volledig buiten houdt. Een ander voordeel is dat je het niet zo koud krijgt omdat deze pakken meestal een soort isolatie hebben. Dit is iets dat veel andere soorten waterdichte kleding niet bieden.

Broek

Motorbroeken zijn een ander essentieel onderdeel van de uitrusting, omdat ze je droog en comfortabel houden en bovendien bescherming bieden. Er zijn veel verschillende soorten motorbroeken om uit te kiezen, maar de beste zijn waterdicht, ademend en bieden een goede bescherming voor je benen. Het vermogen om water af te stoten is essentieel omdat het voorkomt dat er regen in de broek komt. Dit kan worden bereikt door een aantal verschillende technologieën, waaronder Gore-Tex- of Alpha-technologie. Het vermogen om vocht naar buiten te laten en tegelijkertijd zweetophoping binnenin te voorkomen, zorgt ervoor dat je lichaam koel blijft tijdens het rijden bij warm weer. Ademende materialen zijn onder andere mesh-panelen en ventilatieopeningen die in het ontwerp zijn ingebouwd en die luchtdoorlaat mogelijk maken. Deze helpen ook schuren te voorkomen wanneer je gaat zitten terwijl je ze voor langere tijd draagt.

Regenlaarzen

Rijden in de regen kan een ellendige ervaring zijn. Je voeten worden kletsnat, de wind giert door je broek en je handen kunnen aanvoelen als ijs. De beste manier om deze problemen te voorkomen, is met een paar waterdichte laarzen die goed aansluiten en goede ondersteuning bieden. Wat is een goed paar regenlaarzen? Waterdichte laarzen moeten zowel ademend als waterdicht zijn. Hierdoor kan de lucht rond je voeten circuleren en worden ze niet te warm of te zweterig. Als je dikke sokken draagt, zal dit ook helpen voorkomen dat blaren op je hielen of tenen te veel zweten op één plek.