Bedrijventrefpunt
Image default
Mode en Kleding

Op welke veiligheidsmaatregelen moet ik als werkgever letten?

 

Het is belangrijk dat je personeel veilig en gezond aan de slag kan binnen je bedrijf. Als werkgever ben je er grotendeels voor verantwoordelijk om een veilige werkomgeving te creëren. Samen met je werknemers probeer je de regels en richtlijnen voor gezondheid en veiligheid zo goed mogelijk na te leven. De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) legt richtlijnen en verplichtingen vast. Zo is vastgelegd dat een werkgever persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) moet verstrekken dat voldoet aan de eisen van het Warenwetbesluit. Denk hierbij aan veiligheidskleding en Kwaliteit Grisport werkschoenen. Een PBM dat aan de eisen voldoet, zoals Red brick werkschoenen, is voorzien van een CE-markering. 

Verdiep je in de voorschriften en richtlijnen 

De arbocatalogus is een handig hulpmiddel bij het inrichten van een gezonde en veilige werkomgeving. De werkwijzen die omschreven zijn in de catalogus zijn goedgekeurd door de arbeidsinspectie. Je zou ook eens kunnen kijken naar andere standaarden voor gezonde werkomgeving, zoals de WELL-certificering. Als je het lastig vindt om de regels te begrijpen, kun je ook eens om advies vragen bij een arbo-adviseur. 

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voldoen aan een bepaalde veiligheidsklasse. Kwaliteit Grisport werkschoenen of Redbrick werkschoenen hebben collecties die voldoen aan de S-normeringen. De verkoopmedewerkers in speciale schoenenwinkels kunnen je alles vertellen over Safety Base normeringen en de nieuwste collectie Red brick werkschoenen. 

Investeer in goede voetbescherming voor je personeel 

Fysieke ongevallen komen helaas vaak voor op de werkvloer. Goede Kwaliteit Grisport werkschoenen voorkomen letsel doordat de voeten beschermd zijn tegen vuur, kou, schadelijke stoffen, elektrische schokken en vallende zware objecten. Het merk Redbrick werkschoenen heeft modellen op de markt gebracht die beschermen tegen de vele bestaande risico’s op de werkvloer. Om verzuim te voorkomen is het belangrijk om goed beschermende schoenen aan te bieden aan je personeel. Comfort, bewegingsvrijheid en gemak zijn aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor veiligheidsschoenen. Spreek daarom met meerdere leveranciers en vergeet ook niet je personeel te betrekken bij het aanschaffen van geschikte werkschoenen.