Bedrijventrefpunt
Image default
Marketing

Zo maak je sterke YouTube video’s voor je bedrijf

De kracht van YouTube video is onomstreden: YouTube is de grootste videosite op het hele internet en op Google na de allergrootste zoekmachine. Er zijn mensen die een fortuin verdienen met het plaatsen van YouTube video’s alleen. Nu behoren die mensen tot de “lucky few”, maar als je het een beetje slim aanpakt, is het ook voor jou mogelijk zeker enkele duizenden abonnees te scoren. Die abonnees kun je je nieuwste bedrijfsvideo’s voorschotelen als een vorm van videopromotie. YouTubers maken met name vlogs. Ze filmen, monteren en presenteren zelf. De meeste YouTube video’s zitten niet ingewikkeld in elkaar.

Wat werkt: een vast format

Mensen houden ervan verrast te worden, maar ze willen van tevoren wel weten hoe ze worden verrast. Zo is het een verrassing wat er in de nieuwe video precies gezegd gaat worden, maar in welke volgorde het gezegd gaat worden en hoe de video eruit gaat zien, is al wel duidelijk. Wijk je plotseling sterk van je format af, dan nemen mensen dat je niet altijd in dank af. Ga maar na: toen je vroeger Pokémonkaarten kocht, wist je van tevoren niet welke je zou krijgen. Dat was het leuke. Maar één ding was zeker: een voetbalkaartje kreeg je niet.

YouTube video zelf doen of uitbesteden?

Je hoeft je YouTube video niet zelf te maken. Je kunt de video laten maken. Hiervoor moet je een video editor inhuren. Je hoeft ook niet per se video’s te maken die je alleen op YouTube gebruikt. Je kunt je video’s ook delen via sociale media en natuurlijk op je website. Misschien verspreid je je wel via een e-maillijst. De mogelijkheden zijn groot. Investeren in een mooi YouTube is voor veel (kleinere) bedrijven een goede optie, maar zet niet al je geld op één paard in.

Voeg iets toe

Eén ding is zeker: met een video waarin je iets deelt of vertelt wat al door vijf andere YouTube kanalen is gedeeld, ga je de oorlog voor likes en subscribers niet winnen. Doe goed onderzoek en kijk of er een niche is voor wat je wil vertellen. Als bedrijf kom je op YouTube niet heel ver als je alleen promotionele video’s plaatst. Je moet ook algemene kennis kunnen delen waar mensen oprecht geïnteresseerd in zijn. Mensen met ‘gratis’ kennis aan je binden, is de manier om ze door te sluizen naar je website en op termijn je verkopen en omzet te vergroten.

Focus op deze kernwoorden

Mensen aan je blijven binden op YouTube? Verlies deze kernwoorden niet uit het oog:

  • Aandacht – met je video’s moet je zo snel mogelijk de aandacht zien te grijpen
  • Merk – focus in je merkidentiteit (wat maakt jou zo goed? Zo uniek?)
  • Directheid – kom gelijk tot de kern en hou het zo beknopt mogelijk
  • Verbind – biedt kijkers een platform om gedachten op uit te wisselen.
https://www.promotionfilm.nl/blog/youtube-kanaal-maken-Qe163a