Bedrijventrefpunt
Image default
Internet

Waarom je voor glasvezel internet moet kiezen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw internet abonnement, staat glasvezel vaak bovenaan de lijst. Glasvezel internet biedt hoge snelheden, lage latency en grote betrouwbaarheid. Glasvezel is daarom een goede keuze. Het biedt veel hogere snelheden dan traditionele kabel- of DSL-verbindingen en kan op meerdere apparaten tegelijk worden gebruikt zonder in te boeten aan snelheid of betrouwbaarheid. Staat je woning in de buurt van een bestaande glasvezellijn? Dan kun je eenvoudig overstappen!

Betrouwbare hoge snelheden

Glasvezel internet is sneller dan andere soorten internet. Glasvezel heeft een hogere bandbreedte, waardoor het sneller en betrouwbaarder data kan overdragen dan kabel of DSL. Het resultaat is snellere downloads en uploads, minder buffering bij het streamen van video’s en een soepelere gameplay.

Symmetrische upload- en downloadsnelheden

Glasvezel internet heeft symmetrische upload- en downloadsnelheden. Dit betekent dat je gegevens met dezelfde snelheid kunt uploaden als dat je ze downloadt. Dit is super belangrijk voor zaken als videoconferenties, het uploaden van foto’s naar sociale media en online gamen. Omdat glasvezelinternet zijn bandbreedte niet deelt met andere gebruikers, is er minder opstopping en buffertijd bij het gebruik van je verbinding. Dit betekent dat video’s sneller worden geladen met minder vertraging tussen frames. Dit maakt de kijkervaring soepel en plezierig.

Geen datalimieten

Datalimieten behoren tot het verleden met glasvezel internetdiensten. Met onbeperkte data beschikbaar, hoef je je geen zorgen te maken over het overschrijden van je toegewezen bandbreedte. Je hoeft dus niet extra te betalen voor extra data.

Betrouwbaarheid

Glasvezel internet is betrouwbaarder dan kabel of DSL. Ondanks hun snelheid zijn koperdraden onderhevig aan interferentie van het weer en andere apparaten. Ze kunnen worden beïnvloed door radiofrequenties van nabijgelegen mobiele telefoons en draadloze netwerken, evenals door blikseminslag en stroomuitval. De levensduur van een koperdraad is beperkt, dus het kan zijn dat je deze na verloop van tijd moet vervangen voor reparaties. Glasvezelkabels hebben geen last van deze problemen omdat ze glasfilamenten gebruiken in plaats van metalen draden voor transmissie. De levensduur van een glasvezelkabel is ongeveer 40 jaar. Sommige zijn al tientallen jaren in gebruik zonder reparaties.

Glasvezel internet is toekomstbestendig

Traditionele breedbandverbindingen hebben een beperkte bandbreedte, wat betekent dat ze slechts beperkte gegevens kunnen verwerken die tegelijk heen en weer worden verzonden. Als je in een landelijk gebied woont, kan die limiet bijzonder laag zijn. Als je buren hun gebruik al hebben gemaximaliseerd, zal je verbinding tijdens piekuren aanzienlijk vertragen, hoe snel deze ook zou moeten zijn. Glasvezel internet kent dergelijke limieten niet.

Over Breedbandwinkel

Ben je op zoek naar een nieuwe internetprovider? Dan heb je in Nederland tal van mogelijkheden. Internetservicebedrijven bieden ADSL/VDSL-, kabel- en glasvezelinternet aan. Verschillende bedrijven bieden verschillende soorten internet aan. Breedbandwinkel maakt vergelijkingen van de grootste internetproviders mogelijk, waardoor het eenvoudig is om de beste te selecteren.