Bedrijventrefpunt
Image default
Internet

Ondernemingsplan laten maken

De startende ondernemer en zijn ondernemingsplan

De ondernemer die korter dan 3 jaar staat ingeschreven bij de KVK wordt gezien als startende ondernemer door de Belastingdienst en financiers en heeft derhalve voor financiering een ondernemingsplan nodig inclusief de financiele secties. De bank, Qredits, investeerders en crowdfundplatformen stellen dit als eis. Het plan is voor het inzicht van de financier in de haalbaarheid maar ook voor de starter zelf: hij begrijpt met de verrichte onderzoeken zijn markt, zijn positie daar in, zijn concurrenten etc.. Zijn bedrijfsplan is dus een leidraad voor de komende 5 jaar van zijn onderneming.

Ondernemingsplan door ons kantoor

De starter heeft door voorbereidende werkzaamheden weinig tijd voor het bedrijfsplan. Er gaat tijd zitten in het opvragen van offertes, vergelijken van verzekeringen en zakelijke bankrekeningen, verrichten van acquisitie etc.. Er is derhalve te weinig tijd om marktonderzoek uit te voeren of de financiele hoofdstukken uit te werken. Ook ontbreekt het soms bij starters aan financiele kennis om deze financiele hoofdstukken op te stellen. Hoe maak je een eindbalans sluitend? Welke items staan er in de liquiditeitsbegroting? Wanneer is het break-even-point behaald? Dit kunnen wij echter voor u in orde maken, u kunt namelijk ons inschakelen en uw ondernemingsplan laten maken. Dit is arbeidsintensief maatwerk maar wel tegen een scherpe prijs.

Met behulp van beschreven bronnenworden in het plan de geprognosticeerde omzetten bepaald zodat voor de financier duidelijk is dat deze ook haalbaar zijn. Derhalve kan met ons bedrijfsplan op elke factor van de financieringsbeoordeling een hoge score worden behaald, dit wordt ook wel de kans op default genoemd.

De kansen op financiering en daarna

Als er geen spaargeld is als zekerheid voor de financiering dan is er wel nog microkredietorganisatie Qredits, crowdfundplatformen of investeerders. Bij private investors in de vorm van private equity of participatiemaatschappijen dient u wel rekening te houden met het afstaan van een redelijk pakket aandelen. De onderneming dient dan wel een B.V. te zijn. U kunt ook een eenmanszaak omzetten in een B.V. (geruisloze omzetting). Laat ons u daar in adviseren.

Bedrijfsadvies op maat

Wij als exclusief kleinschalig kantoor verschaffen u ook tijdens het traject van bedrijfs- en belastingadvies zodat u het juiste gereedschap en kennis verkrijgt om door te gaan. Met ons advies kunt u alle info makkelijker verwerken en hoeft u niet dagenlang alles zelf uit te vinden. Zodoende wordt nieuwe informatie nuttig en en effectief gebruikt. Profiteer ook hier van en bel ons nu.

 

 

 

https://www.bedrijfsplan-schrijven.nl