Bedrijventrefpunt
Image default
Groothandel

Isolatieglas nodig?

Isolatieglas
De isolatie van uw woning of bedrijfspand is een zaak die zeker en vast heel wat aandacht verdient. Enkel met een optimale isolatie is het echter mogelijk om van een gezonde, aangename en productieve werk- en woonomgeving te genieten!

Er bestaan heel wat verschillende manieren om een pand betere te isoleren – zoals isolatieglas. Dergelijke glas is een meerwaarde voor elke woning of bedrijf dat een beter binnenklimaat wil creëren. Wat is isolerend glas precies en welke opties zijn er zoal? Vragen die in onderstaand overzicht beantwoord worden!

 

Alles over isolatieglas
Isolatieglas is glas dat doorgaans uit twee verschillende lagen bestaat, waartussen zich lucht bevindt in de zogenaamde spouw. Beide lagen bestaan uit enkel glas en het is precies de lucht tussenin die voor de isolerende werking zorgt! Welke mogelijkheden zijn er nu zoal? Een kort overzicht:

  1. Standaard isolatieglas

    Bij standaard isolatieglas is de spouw doorgaans 15 millimeter dik en heeft die een U-waarde (isolatiewaarde) van 2,7. Deze optie is geschikt voor woningen en bedrijfspanden die niet al te veel isolatie nodig hebben maar toen voldoende om het binnenklimaat te verbeteren.

  2. HR+ glas

    HR+ of hoogrendement isolatieglas is eveneens een isolatieruit die met lucht is gevuld, maar in dit geval bevindt zich een extra doorzichtige coating in de lege ruimte. Die laag gaat warmte grotendeels naar binnen toe reflecteren, waardoor HR+ glas een U-waarde van ongeveer 1,5 heeft.

  3. HR++ glas

    HR++ glas bestaat net als beide vorige types uit twee ruiten enkel glas maar bij één daarvan is een metaalcoating aangebracht. Hierdoor komt zonnewarmte binnen maar gaat die niet terug naar buiten. Ook is de spouw gevuld met argongas, een edel gas dat nog veel beter isoleert dan lucht. De isolatiewaarde van dergelijke glas is ongeveer 1,1.

 

Er bestaan nog een aantal andere mogelijkheden, zoals triple glas, maar bovenstaand overzicht geeft toch enkele van de meest voorkomende types die gebruikt worden om de isolatie van een woning of pand te verbeteren! Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar www.glaskoning.nl