Bedrijventrefpunt
Image default
Financieel

NO CURE NO PAY INCASSO

Incasso no cure no pay

Actief zijn zijn ze overal, die ondernemers.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Vaak is het bedrijf dan al jaren in familiebezit. Een familiebedrijf noem je een dergelijke onderneming .  Tientallen jaren oud zijn de meeste van deze bedrijven al. In de loop van de jaren kunnen daarna allerlei problemen de kop opsteken. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Veel boeren bedrijven konden vervolgens hun kop niet meer boven water houden door aangescherpte Europese regelgeving. Opvolgers hebben veel boeren dan ook niet meer. De crisis veroorzaakte daarop ook veel probleemgevallen onder de goede ondernemingen. Rekeningen blijven daarna steeds maar langer onbetaald. Waardoor steeds daarop meer bedrijven hun kop niet meer boven water kunnen houden. Het inschakelen van een Incasso no cure no pay is vervolgens een goede optie.Een lening van de bank kan vervolgens voorkomen worden.

Een failliete debiteur kan dan niets meer betalen.  Als eerste worden daarna betaald deze die het hardst achter hun nota aan gaan.

Op no cure no pay basis werken veel incassobureaus.  Bij geen resultaat vervolgens dus ook geen kosten.

Kleine bedragen zijn dan doorgaans geen probleem. Er worden daarna meestal geen dossierkosten meer vooraf berekend.

Betaalt debiteur dan alsnog niet dan is een gang naar de rechter een optie.  De nota wordt op die manier misschien alsnog betaald. Beslaglegging op een voertuig is daarop ook mogelijk.  De kosten voor procederen zijn de laatste jaren wel fors omhoog gegaan.

Woont de klant  dan niet meer op het vorige adres? Dan doet het incassobureau onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Een goed incassobureau berekent hiervoor verder geen kosten.

Debiteurenbeheer is een van de extra diensten waarvoor je bij Een incassopartij terecht kan.  Een laatste aanmaning laten versturen noemen ze ook wel een pre incasso.  De kosten variëren per incassobureau.

Via de website een openstaande bon ter Incasso no cure no pay aanbieden

Wanneer de ondernemer vervolgens de keuze heeft gemaakt. Dat de rekening vervolgens geïncasseerd zal moeten worden. De factuur moet naar de incassospecialist gebracht worden. Je kan dit bij een goed incassobureau online regelen. Online moeten gegevens ingevuld worden. Waarna de openstaande bon dan online kan worden ingediend. Het incassobureau gaat er daarna voor het bedrijf direct mee aan de slag.  Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur daarop betalen. De hoogte daarvan wordt bepaald door de wet. Betaalt de debiteur de factuur daarna. Met het bedrijf wordt zo snel mogelijk afgerekend. Maar wat als de debiteur  nou daarop nog niet betaalt? Dan is een gerechtelijke procedure bij de rechter nog een mogelijkheid. Dat kan daarna duur uitpakken. Dus dit moet altijd daarop goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html