Bedrijventrefpunt
Image default
Financieel

Moet u een lening afsluiten om uw nieuwe huis in te richten?

 

Meubels nodig? Hier zijn de voor- en nadelen van lenen om het te kopen.

Verhuizen naar een nieuw huis kan spannend zijn. Maar als je je woonruimte groter maakt, krijg je misschien te veel kamers en niet genoeg meubels.

Als je een huis hebt gekocht dat je moet inrichten, heb je misschien niet het geld om te betalen er meteen voor. Vooral als je je spaarrekening hebt leeggemaakt om een aanbetaling te doen en de verhuiskosten te dekken.

Je zou een lening kunnen afsluiten om je meubels te financieren, maar is dat een slim idee?

De voor- en nadelen van geld lenen voor meubels

Als je meubels moet kopen, maar deze niet van tevoren kunt betalen, is een persoonlijke lening een haalbare optie. Met een persoonlijke lening kunt u geld lenen voor welk doel dan ook, en hoe sterker uw kredietscore, hoe groter de kans dat u een betaalbare rente krijgt.

Lenen via een persoonlijke lening voor meubels is meestal beter dan een creditcard en het opbouwen van een saldo. Creditcards brengen over het algemeen niet alleen veel hogere rente in rekening, te veel creditcardschuld kan uw credit score schaden.

Maar voordat u een persoonlijke lening aangaat om meubels te kopen, moet u uzelf één grote vraag stellen: kan het wachten ?

Als je naar een nieuw huis verhuist, heb je een bed en een eettafel nodig. Maar de kans is groot dat u deze items al bezit. Als u genoeg essentiële meubels heeft, wilt u misschien wachten met het kopen van meer totdat u het geld hebt gespaard om het te betalen zonder te lenen. Naast deze optie kun je ook kiezen voor huren van inrichting, net zoals je kunt doen met smartphone huren.

Elke keer dat u een lening aangaat, kosten uw aankopen u meer , aangezien u er rente over betaalt. Een bank van € 1.200 kan u bijvoorbeeld € 1.500 kosten als u moet lenen en rente moet verdienen. Over het algemeen is het beter om schulden te vermijden als je kunt, en hoewel het normaal is om een volledig gemeubileerd huis te willen, is er ook geen regel die stelt dat je geen lege kamers mag hebben totdat je spaarrekening vol is.

Andere opties

Hoewel het de moeite waard is om geld te lenen, is er misschien een meer betaalbare manier om meubels te financieren buiten een persoonlijke lening om. Kijk eerst naar winkelfinanciering. U komt mogelijk in aanmerking voor een financieringsprogramma zonder rente of met een lage rente als u een groot krediet heeft en u uw aankoop snel kunt afbetalen (bijvoorbeeld binnen een jaar).

Een andere optie is het opladen van meubels op een Creditcard met 0% rente en uw saldo afbetalen voordat de rente begint op te lopen. Deze optie is haalbaar als u weet dat er binnenkort geld op uw pad komt.

Als u bijvoorbeeld een creditcard opent met een introductieperiode van 0% van 12 maanden en u weet dat u een eindejaarspremie groot genoeg op het werk, dan kan deze route goed uitpakken. Maar wees voorzichtig — er zijn risico’s bij het gebruik van een creditcard met 0% rente, dus zorg ervoor dat u dat saldo zeker kunt afbetalen. Meer informatie kun je hierover vinden op https://spaarbuidel.nl

Het afsluiten van een persoonlijke lening om meubels te kopen is geen slecht idee, maar het is ook niet het beste idee. Tenzij je het hebt over items waar je niet zonder kunt, kun je beter wachten met het inrichten van je huis totdat je je aankopen volledig kunt dekken. Dat kan betekenen dat je een zitzakstoel in je studeerkamer gooit en gasten ontvangt op je oude futon totdat je een mooiere set voor je logeerkamer kunt slingeren. Maar als dat is wat nodig is om uit de schulden te blijven, is het misschien de moeite waard.

Ons team van onafhankelijke experts heeft de kleine lettertjes doorgenomen om vind de geselecteerde persoonlijke leningen die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/