Bedrijventrefpunt
Image default
Energie

Soorten commerciële LED-verlichting

Er zijn veel opties om uit te kiezen tussen de verschillende soorten commerciële LED-verlichting die op de markt worden aangeboden en websites zoals ledpaneelgroothandel.nl. Evenzo kan het nuttiger zijn om te begrijpen hoe je onderscheid kunt maken tussen verschillende soorten LED’s, zodat je weet waar je op moet letten bij het bepalen van uw verlichtingsvereisten. Laten we eens kijken naar verschillende soorten commerciële LED-verlichting.

LED-schijnwerpers

LED-schijnwerpers voor buiten zijn bedoeld om helder licht te bieden over een groot gebied en kunnen worden gebruikt om paden, oriëntatiepunten of een prachtig uitzicht op de buitenlucht te markeren. Ze worden gebruikt voor nachtelijke sporten in commerciële omgevingen en atletische faciliteiten. Bovendien kunnen ze worden gebruikt op locaties zonder schijnwerpers als tijdelijke vervanging. Er zijn twee verschillende soorten schijnwerpers: vlak- en gerichte schijnwerpers. Gebiedsschijnwerpers worden gebruikt op parkeerterreinen, magazijnen en buitenstadions, terwijl gerichte schijnwerpers worden gebruikt voor gevelverlichting en architecturale wallwashing.

LED magazijnverlichting

Dit soort LED’s bieden meer dan voldoende licht voor magazijnarbeid, omdat ze speciaal zijn gemaakt om te voldoen aan de toegenomen verlichtings- en verblindingspreventiebehoeften van magazijnen. Zo is de high bay Fixture (UFO), die direct als laaghangende buislampen wordt herkend, in magazijnen toegepast. Ze zijn een geschikt alternatief voor 400W metaalhalogenidelampen omdat ze 100W of 150W LED’s bevatten, die minder energie verbruiken en meer licht produceren.

De hangende troffer is een ander apparaat dat in magazijnen wordt gebruikt om led-lampen op te hangen.

LED-doosverlichting en LED-muurpakketverlichting

Een op een paal gemonteerde LED-doosverlichting wordt gebruikt als straatverlichting of parkeerplaatsverlichting. Zelfs als er bestelmogelijkheden zijn voor alternatieven, is er meestal maar één montageoplossing beschikbaar. Desalniettemin kun je LED-dooslampen kopen die met behulp van een slip-fitter aan het uiteinde van de paal kunnen worden gemonteerd. In sommige gevallen wordt een directe montage aangeboden om het mogelijk te maken om de lamp aan de zijkant van de paal te bevestigen. Sterker nog, je kunt ervoor kiezen om fotosensoren, bewegingsdetectoren, sensoren zoals timers en bedieningselementen op dit soort buitenverlichting te installeren. Aan de andere kant worden wandlampen aan de zijkant van een gebouw geïnstalleerd. Ze helpen de parkeerplaats in het gebied of de buitenkant van het gebouw te verlichten.