Bedrijventrefpunt
Image default
Electronica en Computers

Verschillende overwegingen als je een IP-camera gaat kopen

Bewakingscamera’s zijn een behoefte en soms zelfs verplichting geworden voor mensen die zakelijke bezittingen hebben. Er zijn zelfs veel huizen die tegenwoordig bewakingscamera’s gebruiken om het huis en het omliggende gebied in de gaten te houden. Dus als je een huis of bedrijf hebt dat je in de gaten moet houden, dan is het tijd dat je een ​​IP camera kopen gaat. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom het een IP-camera moet zijn. Dit komt onder meer doordat IP-camera’s veel geavanceerder en gemakkelijker te installeren zijn dan CCTV-camera’s. Hoewel de prijzen van IP-camera’s hoger zijn dan die van CCTV-camera’s, is het nog steeds de moeite waard. De prijzen liggen niet zo ver meer uit elkaar dankzij de snelle vooruitgang in de technologische ontwikkelingen. Er zijn echter nog wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een IP camera gaat kopen. Lees de volgende uitleg om er meer over te weten te komen.

Videokwaliteit

Het eerste waar je rekening mee moet houden voordat je een IP-camera koopt, is de videokwaliteit die deze kan opnemen. Er zijn namelijk verschillende videokwaliteiten op de markt. Qua resolutie kunnen IP-camera’s die op dit moment verkrijgbaar zijn video’s opnemen met resoluties variërend van 720p of 720 x 1440 pixels (HD) tot 4K of 2160 x 3840 pixels. Hoe hoger de resolutie van de video die kan worden opgenomen door een IP-camera, hoe hoger de prijs van de IP-camera. Dus in dit geval moet je je behoeften aanpassen aan je budget. Daarnaast hangt het ook af van waar je de bewakingscamera wilt plaatsen. Als je deze hoog wilt plaatsen om een ​​groot gebied te bestrijken, zoals een grote parkeerplaats, dan is een exemplaar met een hoge resolutie zoals een 4K een must. Alleen als het niet erg is om de objecten in de video helemaal duidelijk te zien is dat niet noodzakelijk. Als je de IP-camera alleen nodig hebt om je woonkamer af te dekken, dan is een IP-camera met 720p (HD) video-opnamemogelijkheid voldoende.

Prijs

Een ander overweging waar je rekening mee moet houden als je een IP-camera gaat kopen, is de prijs. Nou geldt dit natuurlijk voor bijna alle producten die je gaat kopen. Als het echter gaat om de prijzen van IP-camera’s, kan het erg moeilijk zijn om een beslissing te nemen. De prijzen van IP-camera’s liggen namelijk erg ver uit elkaar. Ze variëren van € 50 tot meer dan € 1000. Zoals eerder vermeld, hoe hoger de prijs van een IP-camera, hoe hoger de resolutie die kan worden opgenomen en hoe geavanceerder deze is. Je hoeft dus alleen je budget en behoeften te bepalen en aan de hand daarvan de camera te kiezen die bij je past.