Bedrijventrefpunt
Image default
Electronica en Computers

De vele mogelijkheden van vergaderen met presentatieschermen

Digitalisering en automatisering hebben een enorme maatschappelijke impact. Zo ook voor bedrijven en kantoren. Zo zijn de typemachines vervangen door vaste computers en nu is flexwerken de norm waarbij een laptop mogelijk maakt te werken vanuit verschillende locaties en vergaderruimten. Ook het vergaderen heeft een digitaliseringsslag gemaakt. Zo vergaderde we voorheen met flipovers en whiteborden. Had je een vergadering met een klant? Dan ging je naar de klant toe. Dit doen we allemaal nog steeds, maar digitalisering maakt meer mogelijk. Zo kun je met gemak een collega of klant inbellen en met de komst van de presentatiescherm kun je jouw scherm delen en worden de vergaderingen interactiever. We vertellen je meer over de mogelijkheden van een presentatiescherm.

 

Efficiënter vergaderen

Het grootste voordeel van vergaderen met een presentatiescherm is dat je vergadering efficiënter verloopt. Denk bijvoorbeeld aan het terugvinden en delen van aantekeningen. Bij een flipover over whiteboard moest iemand fanatiek meeschrijven om vervolgens de hoop te hebben dat je de notities niet kwijt zou raken. Bij gebruik van een presentatiescherm in combinatie met de overige digitaliserings mogelijkheden heb je programma’s waarin alles genoteerd kan worden en gedeeld met de rest van de aanwezigen. Scheelt een hoop zoekwerk en stress. 

Ook de mogelijkheden van het geven van een presentatie zijn enorm. Het maken van illustraties, het toevoegen van beeldmateriaal en video’s en het plaatsen van aantekeningen gaat met gemak. Dit scheelt een hoop tijd en daarnaast maakt het de presentatie interactiever en beter volgbaar.

 

Niet langer in de knoop zitten

Altijd weer ruzie met de snoertjes. Voor je eenmaal uit de knoop was of de juiste kabels had gevonden was je al een kwartier verder. Ook kan iedereen zich nog wel voor de geest halen hoe vaak het mis ging met het delen van schermen. Maar dat is allemaal verleden tijd. Met de komst van WiFi op presentatieschermen deel je vanaf nu met een druk op je knop het scherm. Ook de snoertjes zijn verleden tijd. Die gaan we niet missen. Bijkomend voordeel van WiFi en de koppeling met verschillende online vergadertools is dat je niet fysiek op de locatie aanwezig hoeft te zijn voor de vergadering. Je kunt uitgenodigd worden voor een vergadering. Met slechts één klik op de knop kun je van iedere (WiFi) locatie deelnemen aan de vergadering. Dat maakt het een stuk flexibeler. 

 

Digitale samenwerking

Het presentatiescherm biedt nog meer mogelijkheden. Doordat je presentatiescherm gekoppeld is aan WiFi kun je digitaal samenwerken met klanten of collega’s. Zo biedt het mogelijkheden voor co-creatie en brainstormen. Voorheen maakte je gebruik van een notulist die in een notendop alle ideeën deed vastleggen, om vervolgens met de groep te delen. Met de komst van het presentatiescherm is het echt een team effort. Iedereen heeft de mogelijkheid om notities toe te voegen of aanvullingen te geven. Ook een goede manier om van abstract idee tot een meer concreet plan te komen. Het geeft een gevoel van verbinding omdat iedereen een even grote bijdrage kan leveren. 

 

Je bespaart een hoop bomen

Wie kent ze nog de brainstormsessies waarbij de pakketten flipovervellen je om de oren vlogen. Dan hebben we het nog niet eens over het uitzoekwerk naar relevante informatie, als die al leesbaar was in de verschillende handschriften. Het presentatiescherm is een digitaal canvas waarbij je verzekerd bent dat de informatie gestructureerd en leesbaar is. Omdat alles gekoppeld is aan de cloud is het voor iedereen beschikbaar. Ook het milieu is je dankbaar. Het scheelt stiekem een hoop papier. 

Al met al geeft het werken met een presentatiescherm enorm veel voordelen. Het is efficiënter en de mogelijkheden zorgen voor meer interactie en betrokkenheid. Het is altijd aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden. We blijven innoveren wat weer nieuwe kansen biedt.

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen