Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Webcompanies BV, van 1 naar 30 webshops!

Je ziet het steeds vaker, één bedrijf met meerdere webshops. Webcompanies BV is zo’n bedrijf. In 2007 werd het bedrijf opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot maar liefst 30 webwinkels. De meeste shops zijn gericht op een speciale niche. Zo is er een speciale winkel ingericht voor bijvoorbeeld brievenbussen en tafelzeil.

Het bedrijf werd in 2007 opgericht door twee dames: Cindy van der Graaf en Irma van der Graaf. En zoals bij vele andere bedrijven begon ook Webcompanies op een klein zolderkamertje. Het bedrijf groeide al snel en de dames besloten ook al snel om meerdere webwinkels toe te voegen. Al binnen een jaar moesten de dames verhuizen naar een groter pand en inmiddels hebben ze dat pand ook al weer verlaten en runnen ze nu hun bedrijf in een pand van wel 5000m2.

 

De eerste jaren groeiden we ontzettend snel

Hoe kom je op het idee om een shop in een bepaalde richting te beginnen? Die vraag wordt hen vaak gesteld. Soms zien we gewoon dat er veel vraag is naar een bepaald product, daar moet je dan natuurlijk direct op inspelen, verteld Irma. Daarnaast steunen we veel goede doelen met name voor dieren in het Midden Oosten en zo is bijvoorbeeld onze Krabpaalwebshop ontstaan en de site voor hondenrolstoelen. In landen zoals Egypte en Syrië bijvoorbeeld, wemelt het van de zwerfdieren. Vaak worden ze aangereden en blijven ze aan de kant van de weg liggen tot dat ze uiteindelijk dood gaan. Wij steunen diverse organisaties die die dieren opvangen. Nou moet je je bedenken dat zo’n opvang soms wel 2000 honden en 1000 katten huisvesten. En dat veel dieren gehandicapt zijn. Als de mogelijkheid zich aanbiedt, zorgen wij ervoor dat er weer dierenmandjes, rolstoelen en andere hulpmiddelen die kant op kunnen.

En wat zijn de toekomstplannen van Webcompanies? Daar hoeven de dames niet lang over na te denken. Doorgroeien natuurlijk! We zijn nu bezig met twee nieuwe webshops welke we eind dit jaar hopen te openen. Verder zullen we natuurlijk goed in de gaten houden wat de klant wil. Willen ze snellere bezorging, dan moeten we daar natuurlijk op in spelen. De eerste jaren groeiden we ontzettend snel. We merken dat er in elke niche wel flink meer concurrentie is dan vroeger. Maar doorgroeien doen we nog steeds. We hebben ook een fijn team waar we echt op kunnen bouwen, aldus Irma.

 

 

 

 

http://www.webcompanies.nl/