Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Lees hier hoe je een gezondere levensstijl aanneemt!

Voel je je slapjes, snel kortademig tijdens het sporten en bewegen of merk je dat je lichaamsgewicht niet naar jouw behoefte is? En merk je dat deze aspecten veel invloed hebben op je gemoedstoestand en dagelijkse bezigheden? Dat is zeker geen pretje, want iedereen wil zich fit en gezond voelen. Gelukkig ben je vandaag bij de juiste blog belandt. Ondanks dat wij geen diëtist of geneeskundige zijn, hebben we wel een aantal basis tips op een rij gezet die jou een goed zetje in de juiste richting geven om een gezondere levensstijl te krijgen! 

Pas je eetpatroon aan 

Vaak een grote oorzaak waarom je je misschien niet fit voelt en je lichaamsgewicht toeneemt is je huidige eetpatroon. Voeding is een van de basisbehoeftes van een mens. Wanneer je te veel, te weinig of ongezond eet, kan dit veel invloed hebben op je gezondheid. Wees er wel van bewust dat je niet abrupt je voedingspatroon aanpast. Niemand kan tegen drastische veranderen, je lichaam ook niet. Wij raden je daarom aan eerst te achterhalen hoe je eetpatroon eruitziet. Wat eet je bijvoorbeeld zo al op een dag, week of maand. Zodra je deze punten duidelijk op een rij hebt kun je sneller kleine aanpassingen doen die wellicht grote invloed hebben op je gezondheid.  

Meer sporten en bewegen  

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat sporten en bewegen goed is voor lichaam en geest. Hoe ouder je wordt, des te lastiger het vaak is om sport en bewegen te combineren met het drukke werk leven. Toch raden wij je aan altijd naar momenten te zoeken op een dag om aan voldoende beweging te komen. Werk je op kantoor? Kies er dan voor om met collega’s een leuke wandelroute te doen tijdens de lunchpauze. Heb je veel (online) afspraken op een dag? Plan dan een wandelafspraak in.  

Medisch consult aanvragen 

Wij raden je altijd aan om een medisch consult aan te vragen bij een geneeskundige of lokale huisarts. Misschien kom je er wel achter dat sporten en je voedingspatroon aanpassen niet direct invloed heeft, omdat er andere dingen spelen. Misschien wel tekort aan vitamine b12 of ferritine. Wil je weten wat de oorzaak is van vitamine b12 tekortof waarom je ferritine te laagis? Benader dan vandaag nog een professional die je helpt om je gezond en fit te voelen!