Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Wat is foam tape en waar gebruik je het voor?

Foam tape wordt gebruikt in veel lijm- en afdichtingstoepassingen. Geweldige voorbeelden van foam tape toepassingen zijn te vinden in de auto-industrie, en omvatten het verlijmen van plastic emblemen op metalen substraten en het afdichten van ramen, deuren, zonnedaken en koffers/luiken. Schuimtapes worden ook vaak gebruikt in de industriële, ventilatie-, koelings- en constructie-industrie voor een verscheidenheid aan toepassingen.

De prestatie-eigenschappen van dubbelzijdige schuimtapes omvatten schokabsorptie, trillingsdemping, compensatie voor oneffen oppervlakken en thermische afdichting tussen substraten met verschillende temperaturen. Deze tapes kunnen ook worden gebruikt als afdichtingen om de doorgang van lucht, gassen, vocht en vochtigheid te voorkomen.

Eigenschappen van foam tape

Foam tapes zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, lijmen, dragers en maten. Elke foam tape heeft unieke eigenschappen en doelen. Over het algemeen geldt het volgende:

  • Normaal temperatuurbereik dat schuimtape kan weerstaan is -40 tot 150 graden Celsius.

  • Bestand tegen vocht, ultraviolette stralen van de zon en oplosmiddelen.

  • Biedt een hoge hechtsterkte om verschillende thermische uitzettingen te compenseren.

Het is belangrijk om goed op de specifieke eigenschappen van elke schuimtape te letten bij het beslissen welke het beste is voor uw toepassing. Variaties in schuimtape dichtheden, diktes, lijmsystemen en celstructuur zorgen voor een grote verscheidenheid aan eindgebruik. Het succes van uw eindproduct hangt af van het specificeren van de foam tape die het beste bij uw toepassing past.

Toepassingen van foam tape

Een veelgebruikt gebruik voor schuimtapes is voor tochtstrippen. Meestal zie je het langs deuren en ramen worden geplaatst om koude en warme lucht buiten te houden. Wanneer er onvoldoende afdichting is rond een raam of deur, is schuimtape ideaal om de gaten te dichten en een solide, kosteneffectieve oplossing voor de lange termijn te bieden voor vervanging.

Foam tapes worden ook gebruikt bij het afdichten. Schuimtapes met zelfklevende coating zijn samendrukbare afdichtingsmiddelen die een gebied tussen twee op elkaar afgestemde glasplaten, machineonderdelen of rond pijpverbindingen afsluiten om het ontsnappen van een gas, vloeistof, lucht of geluid te voorkomen. Enkele toepassingsgebieden zijn elektrische behuizingen, schuurdeuren en garagedeuren. Foam tapes zijn een uitstekend alternatief voor schuimrubber of kitten.