Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Het kopen van petten

Petten zijn inmiddels een standaard onderdeel geworden van het dagelijkse straatbeeld, maar weet je bijvoorbeeld ook hoe deze petten allemaal heten? Ken je bijvoorbeeld de snapback? Snapbacks zijn niet zomaar petten. De belangrijkste kenmerken van een snapback zijn de rechte klep en de verstelbare sluiting aan de achterkant. De snapback wordt nog weleens verward met een baseball cap, maar deze heeft echter een gebogen klep en is daarmee natuurlijk toch nog een beetje anders dan een snapback. In Nederland komen snapback kopen ook steeds meer op, wat ook niet gek is als je bedenkt hoe veelzijdig snapbacks zijn. Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor prints, logo’s en/of teksten.

De naam snapback staat eigenlijk bijna letterlijk voor hoe de pet eruit ziet. Snap betekent drukknoop en back staat voor achterkant. Op een snapback zit een sluiting met een verstelbaar rijtje drukknoopjes, waar het draagcomfort van een dergelijk kledingstuk natuurlijk ook zeker vergroot.

Door zijn veelzijdigheid is de snapback een pet die tot de verbeelding spreekt en door veel mensen wordt gedragen. Het was de legende uit het American Baseball, Babe Ruth, die de snapback voor het eerst op de spreekwoordelijke kaart zetten. Hij verscheen nooit tijdens een wedstrijd zonder snapback en al gauw begonnen sportfans ook dergelijke petten te dragen. In de jaren 80 en 90 werden de snapback ook ontdekt in de muziekindustrie en dan vooral in de rapmuziek zeer populair. Bij elke outfit hoorde een andere snapback en al gauw werden snapbacks net zo belangrijk als schoenen als accessoires voor onze outfits. Ook superster Will Smith heeft bijgedragen aan het populairder worden van de snapbacks. Voor zijn hitshow ‘The Fresh Prince of Bel Air’ uit de jaren 90 werden er speciale petten ontworpen in de kleuren van de show. Hierdoor en omdat hij ze droeg, werden snapbacks heel populair. 

http://www.snapbacks.nl