Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Stagiaires aannemen voor uw bedrijf

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van stagiaires. Dit zie je bijvoorbeeld aan advertenties waarin staat: ‘stagiair gezocht’. Daarnaast moeten veel studenten voor hun opleiding ook een stage zoeken. Het is dus een win-win situatie want voor bedrijven zijn stagiaires voordelig en studenten hebben een stageplek nodig voor school. Maar waarom is het zo voordelig voor bedrijven om stagiaires aan te nemen, wat voor stagiaires zijn er eigenlijk en waar kun je stagiaires zoeken? Dat lees je in dit artikel.  

Voordelen van stagiaires bij uw bedrijf 

Ten eerste zijn stagiaires vaak studenten of zijn ze net afgestudeerd. Hierdoor hebben ze vaak veel kennis over het vakgebied en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Dit kan nuttig zijn als u uw bedrijf wil vernieuwen of je al een vernieuwend bedrijf hebt. Omdat stagiaires dus minder werkervaring hebben en jonger zijn hebben ze vaak een frisse blik op bepaalde zaken. Dit kan dus inspirerend zijn op de werkgever. Als je kijkt naar de economische voordelen is dit misschien nog wel het grootste voordeel. Omdat stagiaires jong zijn en nog bijna geen werkervaring hebben, zijn ze goedkoper om aan te nemen. Ze bieden hetzelfde en misschien nog wel meer dan mensen die langer in dienst zijn, maar hoeven minder betaald te worden.  

Verschillende soorten stagiaires 

Er zijn verschillende soorten stagiaires en stages. Je moet als bedrijf je dus goed afvragen wat voor stagiaire je wilt hebben voor je bedrijf. Het kan zijn dat studenten verplicht stage moeten lopen voor hun studie of dat mensen in een tussenjaar een stage willen doen om bij te leren en verdienen. Als je dus een stagiair aanneemt die een studie doet, moet je er rekening mee houden dat dit voor een kortere periode is dan voor mensen die een tussenjaar hebben. Daarnaast moeten de studenten vaak ook nog een verslag inleveren aan het einde van hun stageperiode waardoor ze daar ook nog mee aan de slag moeten. Ook moet je je afvragen of je een fulltime of parttime stagiair wil. Als laatste moet je bepalen van van welk niveau je stagiair moet zijn.  

Zoeken van stagiaires 

Als je hebt besloten dat je een stagiair wil aannemen en je weet wat voor soort stagiair je wil, moet je deze persoon nog wel vinden. Dit kun je op een paar manieren doen. Als je een studerende stagiair wil kun je je aansluiten bij bepaalde scholen. Hierdoor wordt jouw bedrijf automatisch voorgelegd aan de studenten van die school. Daarnaast kun je ook een vacature op bepaalde sites plaatsen waar mensen op kunnen reageren.  

 

https://www.integrand.nl/stagiair-gezocht