Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Op een verantwoorde manier boer zijn

Bij het beroep van boer zijn komt meer kijken dan je misschien in eerste instantie zou denken. Sommige boeren zitten al van kleins af aan in het vak, omdat zij bijvoorbeeld het familiebedrijf hebben geërfd en/of hebben overgenomen. Maar je hebt natuurlijk ook boeren die uit het ‘niets’ voor zichzelf beginnen en die kunnen natuurlijk eigenlijk wel wat agrarisch advies gebruiken.

Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort boerderij je wilt gaan opzetten, maar in Nederland zijn bijvoorbeeld wel veel koeienboerderijen. Het vlees maar vooral ook de melk van koeien zijn belangrijke producten in Nederland, maar er komt natuurlijk eigenlijk wel heel wat kijken bij een boerderij met levende dieren en een bederfelijk product.

Om je product, de melk, zo lang mogelijk goed te kunnen houden is het belangrijk om te investeren in een goede RVS buizenkoeler, ook wel een voorkoeler genoemd. Met een voorkoeler kan men op een eenvoudige manier zorgen dat de koe van de koeien zo snel mogelijk gekoeld wordt. Een voorkoeler zorgt er met behulp van de temperatuur van water, dat de melk gekoeld wordt nog voordat deze de melkkoeltank bereikt. De melk die direct uit de koe komt, is natuurlijk warm. Om de levensduur van het product te vergroten, is het belangrijk om de melk zo snel en zo diep mogelijk te koelen.

Een dergelijke voorkoeler kan zowel grote als kleine hoeveelheden aan en dat maakt deze dus geschikt voor zowel grote als kleine ondernemingen met veel of weinig dieren. Bovendien wordt het verbruik van energie met tot wel 50% teruggedrongen.

Een andere financiële meevaller aan een dergelijk apparaat is dat je er 41,5% subsidie op krijgt via de EIA-regeling. De leverancier van het product kan u meestal helpen bij het invullen van de nodige papieren om dit te regelen bij de verantwoordelijke instanties.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl