Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Meer veiligheid? Kies straatmeubilair

Hoewel veel mensen steeds meer online winkelen, is het toepassen van straatmeubilair nog steeds belangrijk. Een fijn en veilig ontworpen straat omgeving kan een gemeenschapsgevoel creëren waardoor mensen zich veilig voelen. Tegelijkertijd kan het ook een aanvulling geven op de al bestaande omgeving, hierdoor zal het uiterlijk, karakter en de beleving positief verbeteren.

Verkeer straatmeubilair

Voor het fietsverkeer zijn tegenwoordig van allerlei snufjes uitgevonden om dit zo veilig mogelijk te maken. Zo heb je fietsflex palen, die een uitkomst zijn voor het drukke fietsverkeer. Deze palen zijn uitneembaar waardoor je bij een aanrijding de kans op letsel zoveel mogelijk verkleint. Ook zijn er verschillende soorten afzetpalen, die het aantal verkeersongevallen kunnen verminderen. Daarnaast zijn bolders ook geweldig voor het verbeteren van de veiligheid en het bevorderen van veiligheid specifiek voor voetgangers. Door paaltjes te plaatsen, zorg je ervoor dat grotere voertuigen geen toegang meer hebben tot bepaalde gebieden. Dit maakt dat mensen zich veiliger in dat gebied kunnen bewegen. Deze paaltjes kunnen in allerlei soorten en maten gekocht worden. Zo heb je verzonken paaltjes, uitneembare of piramide paaltjes. Naast paaltjes, is een verkeerseiland ook belangrijk straatmeubilair. Openbare veiligheid wordt hierdoor bevorderd!

Gemeenschapsgevoel creëren

Door het plaatsen van bankjes en stoelen kan je het gemeenschapsgevoel in een omgeving versterken. Het is waarschijnlijk niet iets waar je als eerste aan denkt aangezien dit stuk straatmeubilair vaak als vanzelfsprekend wordt gezien. Toch zijn deze bankjes essentieel in ons leven. Het is de plek waar jongeren elkaar ontmoeten maar ook waar ouderen eventjes tot rust komen na een lang stuk wandelen. Ze zijn er voor mensen die graag willen socializen, maar ook voor mensen die graag eventjes willen genieten van de omgeving.

Waarde verhogen

Aanvullend straatmeubilair kan de ruimte opwaarderen door groene ruimtes te stimuleren. Hierbij moet je denken aan plantenbakken, bomen en zitplaatsen. Deze dingen bieden een plek voor alle leeftijd om even te kijken naar de ruimte om ons heen. Planten en bomen hebben niet alleen ecologische maar ook sociale voordelen. Planten geven namelijk een fijne uitstraling. Ook zorgt dit type straatmeubilair weer voor een mogelijkheid om veiligheid te verbeteren. Zo kunnen deze plantenbakken worden ingezet voor het afzetten van een voetganger gebied of bomen om de weg goed af te bakenen.