Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

De schoonmaak uitbesteden of toch zelf doen?

Als je een groot kantoorpand hebt met meerdere werknemers, is het verstandig om een schoonmaakbedrijf in te schakelen om de werkruimtes schoon te houden. Er zijn echter ook dingen die je zelf moet doen. Wij hebben drie dingen voor je die je zelf kunt doen en vier dingen die je moet overlaten aan schoonmaak professionals.

Taken voor een schoonmaakbedrijf

De volgende taakjes moet je echt overlaten aan het schoonmaakbedrijf. Het heeft de juiste middelen om alles hygiënisch schoon te houden.

Toiletten schoonmaken

Als er iets goed moet worden schoongemaakt, zijn het wel de toiletten. Het is een verstandige keuze om dit over te laten aan een schoonmaakbedrijf. De schoonmakers weten waar ze op moeten letten en hebben echt de tijd en taak om alles volgens de hygiëne regels te poetsen.

Deurklinken en trappenhuis schoonhouden

Nog zoiets wat je makkelijk overslaat, zijn de deurklinken en trapleuningen. Een professionele schoonmaker ziet deze plekken echter niet over het hoofd. Sterker nog: Deze plekken vangen de meeste bacteriën en moeten eigenlijk als eerste schoongemaakt worden.

Dweilen en stofzuigen

Dweilen en stofzuigen zijn ook taken die je aan het schoonmaakbedrijf kunt overlaten. Overleg wel of jij de apparatuur en benodigdheden moet verzorgen of dat het schoonmaakbedrijf dit doet. Zo voorkom je dat je zonder stofzuiger of toiletrollen zit.

Bureaus schoonvegen

Het is de taak van de werknemer om zijn eigen bureau opgeruimd te houden, maar het is wel fijn als de schoonmakers na werktijd even de bureaus met een doekje willen afnemen.

Klusjes die je zelf kunt doen

Voor de volgende dingen mag je een bepaalde verantwoordelijkheid van je team, maar ook van je zelf verwachten.

Prullenbakken

Prullenbakken zijn essentieel. Zorg er dus voor dat meerdere prullenbakjes aanwezig zijn. Hebben jullie een gezamenlijke eetruimte? Zorg ervoor dat duidelijk is hoe het afval gescheiden moet worden.

Planten water geven

Dit kan het schoonmaakbedrijf doen, maar het is des te leuker om zelf de planten water te geven.

Bureaus op orde houden

Een leeg bureau zorgt voor een rustgevend gevoel. Zorg dus dat er voldoende mogelijkheden zijn om dingen op te ruimen. Denk aan lades, mapjes en klappers.

https://schoonmaakkaart.nl/professioneel-schoonmaakbedrijf/