Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Kosten container huren in Leiden

Het huren van een container kost natuurlijk geld, maar de huurprijs hangt af van de afvalstroom (hout, puin, dakafval), de hoeveelheid afval en de afstand van u tot het verhuurbedrijf. Het tarief van het huren van een container kan hierdoor verschillen. Het huurtarief is dus afhankelijk van drie dingen: inhoud van de container, transportkosten (plaatsen en ophalen) en kosten van afvalverwerking + milieutoeslag. Hieronder worden nog een aantal zaken uitgelicht over de kosten van het huren van een container.

 

Eventuele bijkomende kosten huren container

Het kan voorkomen dat u de container te vol stop waardoor u bij moet betalen. Als er schade wordt gemaakt aan de container of de container wordt gestolen. Als u een container huurt en dan weer annuleert dan kan het voorkomen dat u toch een deel moet betalen. Over het algemeen moet u toeslag betalen als de container op een zaterdag wordt geplaatst. Bij het huren van een container moet u soms een vergunning aanvragen, dit brengt ook kosten met zich mee. Denk ook aan de kosten voor het in bezet houden van de parkeerplaatsen. Als u een container huurt in Leiden dan moet u natuurlijk rekening ermee houden dat het soms druk kan zijn in de stad waardoor u moet betalen voor de parkeerkosten.

 

Kosten per afvalsoort

Containers komen in verschillende maten. De 3 m³, 6 m³ en 10 m³ zijn de meest gangbare afvalcontainers. Het is aan te raden om van tevoren in te schatten hoeveel ruimte uw afval gaat innemen. Als u twijfelt tussen 3 m³ en 6 m³ dan is het verstandig om te kiezen voor 6 m³, want de transportkosten zijn voor beide bakken hetzelfde. Een kleine hoeveelheid afval is dus in verhouding duurder om af te laten voeren. Het is natuurlijk duurder om vervuilde grond af te voeren in vergelijking met schoon puin en stenen. Groen- en tuinafval is ook goedkoper in het algemeen. Isolatiemateriaal van dak afval valt ook duurder. Container huren Leiden geeft een duidelijke indicatie over de kosten per afvalsoort.

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-leiden/