Bedrijventrefpunt
Bedrijven

Maaltijdboxen: een overzicht

Als je een maaltijdbox overweegt, heb je vast wel gezien dat er inmiddels verschillende boxen verkrijgbaar zijn. Maar welke maaltijdbox past nu het best bij jou? Het loont de moeite om maaltijdboxen te vergelijken. We zetten de verschillen tussen een aantal maaltijdboxen op een rijtje.

HelloFresh

De meest bekende maaltijdbox is die van HelloFresh. Bij HelloFresh is al vanaf 1 persoon te bestellen. Bestel je voor het hele gezin, dan kan je tot 6 personen bestellen. Ook is het mogelijk eerst een proefbox te ontvangen zonder dat je meteen aan een abonnement vast zit. Je kan zelf je maaltijden kiezen, en je kan kiezen uit 30 recepten per week.  De box wordt gratis bij je thuis bezorgd en je doet er 3 tot 5 dagen mee. Ook kan je kiezen voor een vegetarische of koolhydraatarme box. Per persoon per maaltijd kom je uit op een bedrag van 4,74.

Marley Spoon

Een andere bekende maaltijdbox is Marley Spoon. Met 5,48 per persoon per maaltijd is deze iets duurder dan HelloFresh. Ook is het aantal personen wat minder uitgebreid, namelijk 2 tot4 personen. Het voordeel van Marley Spoon is wel de creatieve recepten. Ben je dus vooral op zoek naar inspiratie en variatie in je maaltijden, dan is Marley Spoon wellicht een goede keuze. Ook bieden ze, in tegenstelling tot andere maaltijdboxen, een volledig veganistische box. Je ontvangt ook hier 30 recepten per week, en je kan er 2 tot 5 dagen mee doen. Bezorging is gratis.

Dinnerly

Dinnerly is wellicht wat minder bekend, maar zeker de moeite waard om te bekijken. Met 4,36 per persoon per maaltijd is dit een wat goedkopere box. De bezorging is echter niet gratis. Je kan voor 2 tot 4 personen bestellen en is ideaal wanneer je allergieën hebt. Zo kan je bijvoorbeeld een zuivelarme of glutenarme box bestellen. Naast deze meest bekende maaltijdboxen zijn er nog andere aanbieders van maaltijdboxen. De kleine verschillen maken het zeker de moeite waard om maaltijdboxen te vergelijken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook aanbieders met alleen maar biologische ingrediënten, speciaal gericht op families of een box die helemaal te personaliseren is. Vergelijk dus altijd maaltijdboxen en neem als het kan een proefbox. 

HelloFresh proberen met korting

Als je een druk leven leidt, heb je vaak weinig tijd om te koken of gezonde en lekkere maaltijden te bedenken. Hier is een oplossing voor: maaltijdboxen. Met een maaltijdbox krijg je elke week een box thuisgestuurd met verse ingrediënten. Hier ontvang je verschillende reepten bij, zodat je zelf kan kiezen welke maaltijd je ermee wilt bereiden. Supermakkelijk dus. Natuurlijk is het net wat goedkoper om de ingrediënten zelf te gaan halen in de supermarkt, maar een maaltijdbox biedt je ontzettend veel gemak. De box wordt bij je thuis bezorgd, dus je hoeft de deur niet uit en scheelt je een hoop tijd. Ook hoef je zelf niet meer na te denken over wat je nu weer moet gaan koken, de recepten krijg je er immers bij. Bovendien zorgt het ook voor wat meer variatie in je eetpatroon. Dat is zeker wat waard! Daarnaast is het zelfs mogelijk om korting te krijgen op HelloFresh.

Hoe werkt HelloFresh?

De grootste aanbieder van maaltijdboxen is HelloFresh. Als je de box aanvraagt, kan je zelf aangeven voor hoeveel personen je gaat koken en voor hoeveel dagen per week je wilt bestellen. Dit is geheel flexibel, je kan het tussendoor namelijk makkelijk aanpassen. Ga je een weekje op vakantie? Dan kan je heel makkelijk je maaltijdbox pauzeren. Nadat je je hebt aangemeld, wordt je maaltijdbox gratis bij je thuis bezorgd. HelloFresh koopt direct in bij leveranciers, en nemen precies de juiste hoeveelheden af. Zo wordt er minder voedsel verspild. In je box vind je naast de verse ingrediënten verschillende receptenkaartjes. Zo hoef je zelf dus niet te gaan bedenken wat je er mee kan maken. Je hoeft het alleen nog maar te bereiden.

Kosten HelloFresh

Het klinkt allemaal heel gemakkelijk, maar is het niet duurder dan gewoon boodschappen doen? Uiteraard ben je wat goedkoper uit als je zelf boodschappen doet. HelloFresh is dan ook met name interessant voor mensen die weinig tijd hebben of weinig inspiratie. Over het algemeen wordt er ook minder voedsel weggegooid, omdat er in het pakket precies genoeg ingrediënten zitten voor het aantal personen. Het kan dus ook een duurzame keuze zijn. Bovendien kan je ook gemakkelijk HelloFresh korting krijgen. Met een kortingscode wordt het aantrekkelijk om een keer een maaltijdbox te proberen.

https://maaltijdboxfans.nl/maaltijdboxen/hellofresh-kortingscode/

Gerelateerde artikelen

De ideale (bureau)stoel voor verschillende momenten.

Een oude uitstraling

Is een indutriele sidetable wat voor jou?