Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Wees bewust van wat je weggooit

Afval gescheiden houden is anno 2021 een dingetje. Er wordt steeds meer waarde aan gehecht en of jij het ook doet wordt steeds nauwlettender in de gaten gehouden. Er bestaat een misconceptie dat wanneer je afval zou scheiden, het uiteindelijk toch wel weer bij elkaar terecht komt. Dit is dus niet waar! Zolang afval gescheiden wordt en daarna gerecycled is de aarde een betere plaats om te wonen. Zorg er dus voor dat je niet zomaar alles in de groencontainer gooit. Sta even stil bij wat je doet en voorkom vervuiling. Je hebt niet voor niets een zwarte en een groene container gekregen. Het is vrij logisch welke van de twee voor wat is. De groencontainer is uiteraard voor alles wat met tuinafval te maken heeft.

 

Verschil tussen groene afvalbak en groen container

Het verschil tussen de groene afvalbak en een groen container is dat een groene afvalbak aanzienlijk kleiner is. Omdat deze om de twee weken geleegd wordt raakt deze meestal niet eens vol, maar wanneer je in de zomer of lente besluit een dagje in de tuin te gaan werken kom je er al gauw achter dat je toch iets groters nodig hebt. Dan ga je een groen container huren. De heg snoeien, gras maaien, onkruid verwijderen, oude planten weggooien, struiken of bomen werken enzovoorts. Het afval dat hierbij wordt geproduceerd past nooit allemaal in de standaard groene afvalbak. Om ervoor te zorgen dat je jouw afval in één keer kwijt kunt, ga je een groen container huren.

 

 

Eenvoudig een groen container huren

Gelukkig voor jou is het in het internet tijdperk niet heel lastig om iets te huren, ook een groen container heb je zo gehuurd. Er zijn namelijk talloze aanbieders op internet, maar je moet wel op een aantal dingen letten.  

Woon je bijvoorbeeld in de binnenstad, dan is er een kans dat je een vergunning moet aanvragen voordat je een groencontainer bij jou op de stoep mag zetten. Meestal is dit echter geen probleem. Ook precariorechten spelen een rol en deze verschillen qua kosten per regio.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/