Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Beste Klinieken voor ooglaseren

Wanneer je wat minder goed kunt zien, dan is de kans vrij groot dat je op termijn kiest voor een bril of contactlenzen. Minder kunnen zien heeft namelijk te maken met de stand van je hoornvlies, waardoor de lichtinval niet optimaal is. Door het dragen van een bril of contactlenzen, wordt dit gecorrigeerd en kun je scherp zien. Omdat het natuurlijk heel logisch is dat je misschien wel niet meer zit te wachten op het dragen van een bril of het iedere keer moeten indoen van je contactlenzen, is het laten laseren van je ogen ook een goede optie. Maar wat zijn nu de beste klinieken voor het laten laseren van je ogen?

 

Hoe gaat het laseren in z’n werk?

Ogen laseren is een medische ingreep waarbij een laser wordt gebruikt om de vorm van de oogbol te veranderen, zodat licht op de juiste manier op de netvlies valt. Dit kan worden gedaan om verziendheid, bijziendheid of astigmatisme te corrigeren. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden om ogen te corrigeren, waaronder LASIK (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis), PRK (Photorefractive Keratectomy) en LASEK (Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy). Deze procedures zijn allemaal minimaal invasief en vereisen meestal slechts lokale verdoving.

 

Hoe kies je een geschikte kliniek?

Nadat je voor jezelf hebt besloten dat je je ogen zou willen laten laseren, is het belangrijk te kiezen voor een kliniek waar je een goed gevoel bij hebt. Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei verschillende mogelijkheden. Daarbij speelt natuurlijk ook prijs een belangrijke rol. Kies je voor Dutch Clinic Select, dan ben je verzekerd van de meest geavanceerde apparatuur en een betaalbare prijs. Wel is het belangrijk om vooraf met de oogarts in gesprek te gaan, om samen te kunnen kijken of het laten laseren van je ogen ook daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort. Er kunnen namelijk in bepaalde gevallen uitzonderingen zijn, waardoor het niet mogelijk is. Je zult dan genoodzaakt zijn om een bril of lenzen te blijven dragen. Omdat die kans vrijwel nihil is, is het dus zeker de moeite waard om vast een oriënterend gesprek in te plannen bij één of meerdere klinieken.