Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Metaalbewerking middels de CNC techniek

Tegenwoordig kun je op allerlei manier je metaal bewerken. Een moderne manier van metaal bewerken is het bewerken van metaal met de CNC techniek. De CNC techniek heeft maar liefst 16 verschillende soorten metaalbewerking. Met het gebruik van de CNC machines kan de metaalbewerking verzorgd worden van engineering en plaatbewerking tot oppervlaktebehandeling.

 

Geschiedenis

Vandaag de dag is de CNC techniek een hele moderne techniek. Toch heeft deze techniek ook de nodige ontwikkelingen doorstaan. De productietechniek is begonnen met machines die eerst geprogrammeerd waren om maar een patroon te volgen. De industrie kreeg hiermee een grote en nieuwe impuls, zeker omdat deze industrie van tevoren al geautomatiseerd was. Door deze nieuwe impuls was het opeens mogelijk om duizenden exemplaren van een product te maken, zonder dat hier arbeiders voor nodig waren. Dit was geheel nieuw, dus gaandeweg moesten er dingen bijgeschaafd worden. Door alle kleine aanpassingen die steeds gemaakt zijn is de techniek nu helemaal up to date.

 

Voordelen

Als je metaalbewerking gaat doen met de CNC machines dan heeft dat een aantal voordelen. Zo zijn er minder productiefouten, maar ook zijn er minder grondstoffen nodig. Er is bovendien minder restafval en de doorlooptijd is snel. De afwerking is altijd nauwkeurig en de kosten zijn laag. De CNC machines zijn robuust en betrouwbaar, waardoor dit mogelijk gemaakt kan worden. Bovendien kunnen ze wel tegen een stootje, dus er gaat niet snel iets mis.

 

Bewerking

Van de CNC techniek zijn er voor metaalbewerking verschillende varianten mogelijk. De ene manier van metaalbewerking is namelijk de andere niet. Bij metaalbewerking zijn gereedschappen en de toebehoren erg belangrijk. Bij de CNC techniek hoef je je daar geen zorgen over te maken, want er worden altijd de modernste machines en de nieuwste gereedschappen gebruikt. Het maakt daarbij dan ook niet uit of je een hard metaal gaat bewerken of een licht aluminium.

 

Industrieën

In elke industrie waar er metaalbewerking nodig is kan de CNC techniek toegepast worden. Het soort industrie maakt dus niet zoveel uit, want doordat er met professionals gewerkt wordt kan er altijd maatwerk geleverd worden voor elke industrie. Het kan dus de luchtvaart betreffen of de spoorwegen, het maakt niet uit.