Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Je bedrijf in de agrosector verder ontwikkelen

De agrosector is een van de grootste sectoren van Nederland. Denk hierbij aan de ontelbare bedrijven in akkerbouw, veeteelt en tuinbouw, maar ook aan bijvoorbeeld bedrijven in de houtteelt of de visserij. De afgelopen decennia voelt de agrosector steeds meer invloeden van klimaatverandering en daardoor ook de afname van biodiversiteit. Om de agrosector mee te laten groeien met de tijd, is er leven geroepen in digitale leermiddelen voor medewerkers, cursisten en studenten die opgeleid worden of zich verder willen ontwikkelen binnen de agrosector. In dit artikel lees je over het belang van goede digitale leermiddelen voor de agrosector en wat deze digitale leermiddelen voor voordelen hebben.

 

Het belang van goede digitale leermiddelen

Zoals gezegd heeft de agrosector steeds meer te verduren. Het kost veel tijd en moeite om de agrosector gezond te houden en bedrijven zijn dan ook naarstig op zoek naar de juiste middelen om dit mee te doen. Uiteindelijk ligt de toekomst van de agrosector volledig in handen van nieuwe werknemers en van oude werknemers die zich verder ontwikkelen. Onder andere AHA Leermiddelen bouwers heeft dat beter mogelijk gemaakt door digitale leermiddelen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van cursisten in de agrosector. AHA Leermiddelen bouwers heeft bijna twintig jaar ervaring met digitale leermiddelen. Meer weten? Kijk dan eens op https://www.aha-leermiddelenbouwers.nl/.

 

De voordelen van digitaal leren binnen de agrosector

Een veelgebruikt woord voor digitaal leren is e-learning. E-learning is om verschillende redenen een gat in de markt binnen de agrosector. Allereerst hebben cursisten de mogelijkheden om zelf hun lestijden te bepalen. De lessen zijn namelijk te volgen waar en wanneer het de cursist uitkomt en volledig in eigen tempo. Dat is een groot voordeel binnen de agrosector, omdat werknemers in deze sector vaak onregelmatige werktijden hebben. Ook zijn de digitale leermiddelen binnen de agrosector praktijkgericht. E-learning pakketten zijn op maat gemaakt en sluiten aan op de specifieke behoeften van een bedrijf en van een cursist. Daarnaast bespaar je met e-learning als bedrijf en als cursist een hoop kosten. In de eerste plaats omdat je geen dure trainingen voor je werknemers hoeft te verzorgen. Daarnaast kunnen cursisten thuis aan de slag en zijn ze geen extra kosten kwijt aan reizen en verblijf, wat voor dure trainingen wel het geval zou zijn. Maar misschien wel een van de grootste voordelen van e-learning is de mogelijkheid om multimedia te gebruiken. Multimedia is ontzettend handig in bijvoorbeeld de land- en tuinbouw, omdat cursisten beeldmateriaal nodig hebben om écht goed te kunnen leren. Zo zijn er bedrijfsfilms te bekijken. Deze bestaan bijvoorbeeld uit verslagen van belangrijke ontwikkelingen. De cursist ziet en hoort de nieuwste technieken en werkwijzen en krijgt het verhaal van ondernemers en onderzoekers mee. Deze multimediale vorm van leren zorgt voor afwisseling, verbeeldingsvermogen en betere resultaten. Zo kan je bedrijf verder ontwikkelen met digitale leermiddelen.