Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Klaarmaken en gebruiken van je waterpijp

Je kent het wel, een avondje met je vriendengroep bij iemand thuis zetten en iemand zegt “kan jij de waterpijp klaarmaken?”. De waterpijp staat recht voor je, maar je weet eigenlijk niet hoe je dat apparaat eigenlijk aan de praat krijgt. In dit artikel lees je alles over hoe je de waterpijp klaar moet maken en hoe je hem vervolgens kan gebruiken.

Om de waterpijp klaar te maken doe je het volgende:

  1. Vul de vaas met water, totdat de stang onder water staat. Vul de vaas daarna nog met een klein beetje water.
  2. Check of de slang en/of waterpijp volledig waterdicht zijn. Dit doe je door aan de slangpoort te zuigen en kijken of er nergens water lekt, en of je geen water in je mond krijgt.
  3. Haal wat tabak tevoorschijn en vul de tabakskom bovenop de waterpijp voeg een aantal shisha smaken of één smaak toe. Door deze toevoeging zal de rook nog lekkerder smaken. Gebruik niet te veel en niet te weinig tabak, maar liever wat meer dan dat er normaal in zou passen. Als de waterpijp straks ‘aan’ staat is het lastig om nog extra tabak toe te voegen dus let daar goed op.
  4. Pak een stuk aluminiumfolie uit de keuken en strek deze uit over de tabakskom, vouw vervolgens de overige gedeeltes om de kom naar beneden.
  5. Prik een aantal gaatjes in het folie, zodat als de waterpijp straks aanstaat, hier lucht uit kan ontsnappen door het branden van het tabak.
  6. Steek een aantal (twee tot drie) kooltjes aan en plaats deze op het aluminiumfolie.

Nu kan je de waterpijp gaan gebruiken. Hieronder zal kort worden verteld hoe de waterpijp werkt. Zodra je aan de slang zuigt, zuig je de warmte van de kooltjes over de tabak en de shisha smaken. Hierdoor ontstaat er rook, dat via de slang door het water gaat. Het water zorgt ervoor dat de rook afkoelt. Hierdoor is de rook aangenamer te inhaleren.

https://premium-hookahs.nl/