Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

ZZP Administratiebureau

Als jij een eigen bedrijf bent begonnen, dan moet je verschillende zaken regelen. Je krijgt er namelijk verschillende verantwoordelijkheden bij. Je bent bijvoorbeeld verplicht om een deugdelijke administratie te voeren. Veel mensen besteden dit echter uit aan een professional, aangezien het best pittig kan zijn. Bovendien brengt een ZZP administratiebureau ook verscheidene voordelen met zich mee. Jij kunt je dan met je eigen ondernemingstaken bezighouden, terwijl anderen dit lastige werk voor je doen. Maar hoe vind jij het juiste ZZP administratiebureau? Het punt is namelijk dat je doorgaans een langdurige samenwerking aangaat. Daarom moet je geen impulsieve beslissing daaromtrent nemen, maar dit netjes afwegen. In dit artikel geven wij enkele tips, zodat het vinden van een goed administratiebureau gemakkelijker wordt.

 

Ervaringen lezen van zzp administratiebureau

Natuurlijk is het zeer belangrijk om eerst ervaringen te lezen over een bepaald administratiebureau. Je wil natuurlijk wel dat je administratie in goede handen is. Een administrateur gaat immers ook met betrouwbare gegevens van jou om. Op internet kun je verscheidende ervaringen lezen. Meestal is hier een speciale objectieve site voor aangemaakt, bijvoorbeeld bij een zoekmachine. Lees de commentaren goed door, zodat je er een goed en overwogen beeld van krijgt.

 

De omvang van je administratie

 

Een ander belangrijk punt is om na te gaan wat de omvang van je administratie is. Ben jij bijvoorbeeld net voor jezelf begonnen en ben jij ook niet van plan om mensen in dienst te nemen? In dat geval is je administratie best klein en kun je prima terecht bij een kleine boekhouder. Deze hoeft dan namelijk niet veel verstand te hebben van alle fiscale regeltjes die bij een ingewikkelde administratie komen kijken. Heb je echter een zeer ingewikkelde administratie en moet je bijvoorbeeld ook verplicht jaarrekeningen afleveren bij de KVK? In dat geval kun je het best voor een accountantskantoor kiezen. Let wel: zelfs ZZP’ers kunnen te maken krijgen met een ingewikkelde administratie. Zeker wanneer je mensen in loondienst hebt.

 

De omgang bij zzp administratiebureau

Bij een ZZP administratiebureau wil jij niet alleen terecht kunnen voor de basale aangiftes, maar ook om actuele praktische zaken te kunnen behandelen. Je moet dus te maken krijgen met uitstekende communicatie. Er kunnen bijvoorbeeld problemen opdoemen, zeker als je gaat uitbreiden naar het buitenland. Dan krijg je weer te maken met allerlei nieuwe wetten en regeltjes. Ga daarom altijd voor een administratiekantoor waarbij de uitstekende communicatie verzekerd is. Dat jij daar altijd terecht kunt met een eventuele vraag.

Al met al zijn er dus verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Hopelijk hebben de bovenstaande tips je een beetje een beeld gegeven.