Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Expediteur in Rotterdam

De haven van Rotterdam is een van de grootste die er zijn in de wereld. Dit betekent dat het transport en de verzending vanuit de haven van groot belang is voor de klanten die op de producten zitten te wachten of die een product willen versturen naar een ander land via de haven. Om op dit gebied een goede service te bieden heb je een betrouwbare expediteur in Rotterdam nodig. Een expediteur is de schakel tussen de vervoerder en de partij die iets wil vervoeren. Je kan bijvoorbeeld te weinig vracht hebben om een container te vullen of een vrachtwagen. Een expediteur zal door klanten te combineren dit wel een volle container of vrachtwagen hebben.

Kennis van zaken

Een goede expediteur heeft kennis van zaken als het gaat om de papieren die noodzakelijk zijn voor de in- en uitvoer van producten in een land. Welke regels gelden er en hoe ga je om met de eisen die er gesteld worden vanuit de douane als het gaat om de levering van de goederen. Regels die per land of per product kunnen verschillen. Het versturen van een pakket waarin vloeistoffen zitten vereist een andere aanpak dan een doos met daarin alleen maar papier. Hierdoor is deze specifieke kennis zeer gewenst binnen deze dienstverlening.

Lage kosten

Een goede expediteur zal kijken naar de kosten en meedenken hoe je het beste je product kan versturen. Is het zinvol om dit inderdaad te doen als zeevracht of kan het beter gebeuren via het vliegtuig omdat de snelheid van levering dan hoger ligt? Vragen waar je vaak zelf geen antwoord op kan geven maar die wel meewegen in de kosten en daardoor van invloed zijn op de totaalprijs die betaald moet worden voor het verzenden van goederen. De juiste expediteur met de juiste kennis van zaken kan schelen voor je portemonnee.