Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een gezonder binnenklimaat in je woning creëer je met deze tips!

Merk je dat je de laatste tijd niet helemaal fit voelt of slecht kan concentreren thuis? Grote kans dat een van de oorzaken van gezondheidsklachten en concentratieproblemen dichterbij is dan je dacht. Hiermee doelen we op een ongezond binnenklimaat in je woning. Nu vraag je je zeker af: hoe creëer je een gezond binnenklimaat in huis en welke voordelen brengt dit met zich mee? In deze blog vertellen wij het je allemaal! 

Laat je woning goed doorluchten 

Ben jij veel thuis bezig? Denk aan het thuiswerken of druk aan de slag voor je studie, maar merk je dat je concentratie erg slecht is en je vaak hoofdpijn hebt? Grote kans dat de ruimte waar je in werkt niet goed ventileert. Een slecht geventileerde kamer veroorzaakt huisstofmijt en schimmels. Door veel tijd door te brengen in ruimtes als dit, circuleert dit constant door je lichaam heen omdat je de stofjes in ademt. Dit kan dus leiden tot diverse gezondheidsklachten en kan invloed hebben op je productiviteit. Een simpele manier om dit tegen te gaan is door je woning of ruimte goed te laten doorluchten, zodat alle ongezonde stofjes en schimmels verdwijnen. Wees dus niet bescheiden en gooi alle ramen en deuren wijd open!  

Planten 

Een andere manier om een gezond binnenklimaat te creëren, is door verschillende kamerplanten te plaatsen die zorgen voor een beter luchtkwaliteit in een ruimte. Planten zorgen voor zuurstof en zuiveren de lucht in een ruimte. Daarnaast brengt het ook ontzettend veel sfeer in huis! 

Vermijd schimmel 

Merk je dat je door drukte niet aan alle schoonmaak en reinigingsklussen toe komt? Houd er dan wel rekening mee dat er dan snel schimmel kan ontstaan. Zeker in vochtgevoelige plekken die slecht ventileren als de badkamer is de kans groot dat er schimmelaanslag op de muren komt. Het is dus belangrijk dat je voldoende tijd vrijmaakt om deze schoonmaak taken op te pakken.  

Verbeter de waterkwaliteit 

Water gebruiken we iedere dag en we kunnen er oom niet zonder mee. Maar wist je dat er een verschil is in het type water dat bij je uit de kraan stroomt? Je hebt namelijk hard en zacht water. Nu denk je vast wat is zacht water? Nou heel simpel, in water zit een bepaald kalkniveau, hoe meer kalk hoe harder het water is. Dus in zacht water bevindt zich amper tot geen kalk. Zacht water is namelijk veel beter voor je gezondheid, maar ook voor de levensduur van witgoed apparatuur. Een effectieve manier om dus water zacht te krijgen en de kwaliteit hiervan te verbeteren in je woning is door een waterontharder te plaatsen. Heb je vragen als: waar plaats je een waterontharder? Of wil je meer informatie over dit onderwerp? Kijk dan op de website van Amysoft!