Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Botox inzetten tegen migraine

Botox, het is een middel tegenwoordig ook zeker bij het grote publiek goed bekend is. De meeste mensen zullen het kennen als een middel om rimpels mee te behandelen. Echter is botox tegen migraine vooralsnog een vrij onbekende toepassing van botox, maar wel eentje die vanwege haar effectiviteit aan populariteit aan het winnen is.

Botox werkt als een spierverlammer, of in ieder geval gelukkig een plaatselijke. Door het in te spuiten bij rimpels in het gezicht kunnen deze minder diep worden omdat de spieren onder de huid niet zo strak kunnen worden aangespannen. Bij veel rimpels aan de ogen en het voorhoofd, zijn het overactieve spieren die in combinatie met een slapper worden of geworden huid, die zorgen voor ontsierende rimpels. Door deze minder actief te maken vallen bestaande rimpels minder op en kunnen sommige nieuwe rimpels ook voor een deel worden voorkomen. Bij de behandeling van migraine werkt het eigenlijk op een zelfde soort manier. Migraine wordt onder andere veroorzaakt door een te sterk aanspannen van de spieren in de schedel. Helaas is dit iets waar je zelf niet zoveel controle over hebt. Met botox kun je dit echter wel aanpakken en hiermee ook deze spieren minder actief maken. Door dit te doen kun je een deel van de aanvallen voorkomen en kun je ook, mocht je dan toch een aanval krijgen, deze verzachten en minder ernstig laten zijn. De botox wordt dan bovendien niet in je gezicht gespoten maar aan de zijkanten van je hoofd. Hierdoor verandert je gezicht dus niet wanneer je je met botox laat behandelen tegen migraine.

De botox prijs is misschien niet super goedkoop, maar het is wel een doeltreffende en effectieve behandeling in de strijd tegen migraine én rimpels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat botox steeds populairder aan het worden is.

http://faceland.nl