Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Ervaring met scripties laten nakijken

De laatste jaren is het inschakelen van scriptie begeleiding door studenten sterk toegenomen. Van scriptiebureaus tot particuliere aanbieders, studenten kunnen overal met hun vraagstukken terecht. In dit interview spreken we met Cerile, pabostudente aan Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Zij riep de hulp van een nakijkbureau in voor het corrigeren van haar scriptie.  

 

V: Tegenwoordig laten veel studenten hun scriptie nakijken door een professioneel bureau. Wat was voor jou de reden om dat te laten doen?

A: Ik ben zelf eerlijk gezegd niet heel goed in taal. Ik maak foutjes, ook al kijk ik het heel vaak over.  Ik heb extra taalcursussen gevolgd en ben beter geworden, maar toch zie ik soms over fouten heen. Een andere reden was dat ik moeite had met mijn methodologisch kader. Daar wilde ik nog wat extra feedback op krijgen.  Ik wist dat enkele vrienden van mij ook hulp hadden gekregen. Dat speelde ook wel een rol, daarna ben ik zelf overstag gegaan. 

 

V: Bij welk bureau heb je de hulp ingeschakeld en waarom?

A: Ik heb lange tijd gezocht naar een geschikt bureau. Ik ben het type dat er lang over doet voordat ze een keuze maakt. Uiteindelijk heb ik voor Scriptium gekozen. Ik werd er goed en snel bij geholpen. Ze beantwoordden mijn vragen eigenlijk vrijwel meteen. Ze gaan ook wat dieper in op zaken. Ik kreeg er een goed gevoel bij en ben uiteindelijk voor hen gegaan. Zij doen ook aan spelling check nederlands, zo weet je zeker dat je scriptie klopt!

 

V: Ben je tevreden met de dienst van de nakijkservice en het eindresultaat?

A: Ik vond dat ze mijn scriptie heel goed hadden nagekeken. Er zaten nogal wat fouten in zo bleek, nog meer dan ik had verwacht. Ik heb ook erg veel aan de opmerkingen gehad die mijn corrector had gegeven.  Behalve het methodologisch kader heb ik daarmee ook de conclusie nog kunnen aanscherpen. Al met al kijk ik er met een goed gevoel op terug.

 

V: Hoe kijk je aan tegen de prijs van nakijkdiensten en wat je zelf hebt betaald?

A: Voor studenten kan het misschien duur zijn. Maar uiteindelijk gaat het wel om je scriptie en een stuk van je toekomst. Je investeert in jezelf en indirect in je eigen carrière. Ik vond de prijs binnen het redelijke. Ze zullen er ook vast veel tijd in hebben gestopt. 

 

V: Zou je opnieuw gebruikmaken van zo’n service?

A: Ja, waarom niet? Ik ben er goed door geholpen. Ik ga na deze studie nog een andere studie volgen en zal ook die scriptie en enkele verslagen laten nakijken. Het helpt je om beter te worden.

 

https://www.scriptium.nl/